Patek Philippe Geneve Klocka | Rob Engstrom

Att välja mellan exklusiva klockor kan kännas svårt ー alla har sin egen charm. Funderar du på att köpa klocka från Patek Philippe, välj noga. För en Patek Philippe äger du knappt, den förvaltar du inför kommande generationer. Här nedan kommer några råd till dig som går i köptankar.

Därför ska du välja en Patek Philippe-klocka

Det finns många anledningar till varför du borde välja en klocka från Patek Philippe. Den schweiziska klocktillverkaren har försett marknaden med stilrena, innovativa klockor i över 175 år. Sedan 1932 ägs klockmärket av Sternfamiljen som borgar för att Patek Philippe upprätthåller både sin filosofi och att de exklusiva armbandsuren fortsätter hålla sin höga kvalitet.

Rolex må vara världens mest berömda klocktillverkare, men när det kommer till kvalitet anses en klocka från Patek Philippe vara vassare. Alla deras ur tillverkas av hållbara, exklusiva material och genomgår omfattande kvalitetstester för att säkerställa att klockorna är helt felfria.

Letar du efter en klocka som inte bara är snygg på handleden utan även ökar i värde är en Patek Philippe-klocka ett bra val. Den höga kvaliteten, märkets renommé och det faktum att klockorna tillverkas i begränsad upplaga, gör armbandsuren mycket eftertraktade.

En Patek Philippe Nautilus, Gondolo eller Calatrava?

Det finns en Patek Philippe-klocka för varje smak. Här har vi valt att fokusera på tre kollektioner: Patek Philippe Nautilus, Calatrava och Gondolo ー var och en speciell på sitt sätt.

Nautilus

Den sportiga, men ändå eleganta klockan tillverkas i material som vitt, roséfärgat guld, men även i stål. Klockkollektionen är känd för sina praktiska funktioner och sitt ikoniska utseende ー en rundad oktagonal infattning. En Patek Philippe Nautilus är vattentät, har en tidmätare och visar månens fas.

Calatrava

Klockor ur kollektionen Calatrava är dressklockor och passar lika bra till vardag som till fest. Klockorna är stilrena och inspirerade av Bauhaus-skolans designprinciper där funktion är viktigare än form ー det ska gå snabbt att se hur mycket klockan är utan att distraheras av överflödiga detaljer.

Gondolo

Klockorna ur kollektionen Gondolo är en hyllning till Art Deco-stilen med sin rektangulära boett och tidlösa utseende. Gondolo sammanflätar elegans med enkelhet och klockorna är mycket uppskattade.

Här kan du köpa en Patek Philippe i Stockholm

Har du bestämt dig för vilken modell du vill ha? Besök en välrenommerad klockbutik för att köpa din Patek Philippe i Stockholm. Hos norra Europas äldsta urmakeri kan du också lämna in din Patek Philippe-klocka för service och reparationer.