Har du också fått upp ögonen för Tudor? Från att länge ha stått i skuggan av sitt mer kända syskon Rolex, är det äntligen Tudors tur att få stå i strålkastarljuset. Tudors klockor har alltid legat i det lägre prissegmentet när det kommer till exklusiva klockor, men vilken är den dyraste Tudor-klockan? Det ska du strax få veta.

David Beckham är Tudors mest kända ambassadör och vi klockälskare vet att “Becks” har god smak när det gäller klockor. Becks har varit ambassadör för klockmärket sedan 2018 och han säger själv att han som klockentusiast älskar den tidlösa designen och den höga kvaliteten på Tudors klockor. David Beckham har sett bära flera av Tudors klockor som exempelvis Black Bay P01, den dyraste moderna Tudor-klockan. 

Vilken är den dyraste Tudor-klockan?

Den dyraste moderna Tudor-klockan

Black Bay P01 är en unik klocka som skapades som en hyllning till en förbisedd prototyp från Tudor. Klockan är en kombination av det bästa från Tudors historia och modern teknik. Den har en 42 mm stålboett med en svart, matt urtavla och ett svart läderarmband. Den har också en unik krona vid markören för tolv som gör det möjligt att vrida klockan runt klockans axel för att justera tiden.

Vad som verkligen gör Black Bay P01 unik är dess urverk. Klockan har ett inbyggt mekaniskt urverk med kronograf och tidsspärrfunktioner. Urverket är också certifierat av Swiss Chronometer Testing Institute (COSC) vilket garanterar att klockan är extremt exakt.

Men det är inte bara tekniska detaljer som gör Black Bay P01 till den dyraste Tudor-klockan ー klockan har också en unik design som kombinerar det bästa från Tudors historia med moderna detaljer.

Så vad kostar den? Priset för Black Bay P01 hamnar på över 7 000 dollar. Så är du på jakt efter en exklusiv klocka som kombinerar det bästa från det förflutna med den senaste tekniken, är Black Bay P01 definitivt värd att ta en närmare titt på.

Den dyraste Tudor-klockan som sålts på auktion

Men av alla Tudor, vilken är den dyraste klockan som sålts på auktion? Det är en Big Crown Submariner ref. 7924 från 1958 som har kvar alla originaldelar. Klockan är dessutom mycket sällsynt eftersom den endast tillverkades ett enda år. Den lyckosamme köparen fick betala 162 500 dollar för klockan vilket gör det till den dyraste Tudor-klockan som sålts på auktion.