vigselringar vitguld

Idag går det att hitta smycken i en mängd metaller i olika färger, inte minst när det kommer till vigsel- och förlovningsringar. Både platina och palladium börjar bli alltmer populära, men guld är en metall som ständigt är ett säkert val. Även när det kommer till guld går det att välja bland en mängd olika färger beroende på vilken stil och personlighet du har. Vigselringar i vitguld, roséguld eller gult guld – vad ska i slutändan få representera kärleken i ditt liv? Nedan följer information om olika typer av guld för att göra valet lättare för dig.

Vigselringar i gult guld

Kanske tänker många på gult guld som rent, men faktum är att legeringen består av rent guld blandat med metaller såsom zink och koppar. Precis som när det kommer till alla nyanser av guld innebär en högre karatmängd ett högre guldinnehåll, men desto mindre hållbart blir smycket. Därför används ofta guldsmycken i 18K eller 14K för just vigsel- och förlovningsringar. Det ger dem en vacker gyllene nyans samtidigt som de håller bra för vardaglig användning. Gult guld passar alla, men är särskilt vackert mot en olivfärgad eller lite mörkare hudton.

Vigselringar i vitt guld

Den största skillnaden mellan gult guld och vitt guld är att vitt guld är en blandning av guld och en vit metall, såsom palladium eller nickel. Precis som gult guld definieras renheten av vitt guld i karat. Gillar du utseendet av platina, men har inte riktigt den höga budgeten som det kräver är vitt guld ett utmärkt alternativ. En vacker vigselring i vitguld med diamant passar alla och är ett klassiskt och tidlöst smycke. Jämför man vitt guld med gult guld är vitt guld starkare och mer hållbart, vilket innebär att det är mindre känsligt för repor och andra skador.

Vigselringar i roséguld

Roséguld är en guld- och kopparlegering som ibland även kan kallas för rött eller rosa guld. Även om det inte är ett lika vanligt val för vigselringar som gult eller vitt guld, börjar de bli ett alltmer vanligt alternativ för de som vill ha ett unikt och romantiskt smycke. Roséguld passar bra för de allra flesta typer av stilar, men framhävs något alldeles extra i vintageinspirerad förlovnings- eller vigselring. De kan även kombineras med vitt eller gult guld för att skapa en unik och alldeles personlig ring.

När du är ute efter vigselringar för kvinnor eller män, eller en förlovningsring i ett visst typ av material är det en smart idé att besöka en professionell juvelerare. De kommer kunna hjälpa dig att hitta rätt bland stilar och färger och ta fram en ring som är anpassad just efter dig. Helt enkelt något som du kommer kunna älska varje dag i förhoppningsvis resten av ditt liv.