Vandringsresor - tips på resmål

Älskar du att upptäcka nya platser, komma nära naturen och röra på dig när du är på semester? Då passar antagligen konceptet vandringsresor dig som handen i handsken. Nedan följer några smarta tips och råd att ta med dig på vägen, inspiration om vilka destinationer som är populära för vandring samt hur du hittar rätt researrangör för din drömresa. Trevlig läsning!

Några av världens mest populära resmål för vandringsresor

Om du lockas av hela upplägget kring vandringsresor, men tycker att det är svårt att bestämma dig för resmål kommer här några av världens populäraste länder för just vandring. Tack vare att de ligger i Europa passar dessa vandringsresor dessutom både för weekend och långresa!

Norge – Grannlandet i väst lockar med sina sagolikt vackra fjordar och berg och är därför en av de mest populära vandringsdestinationerna i världen. Norge erbjuder mängder av vandringsleder där några av de främsta områdena är Besseggen, Aurlandsdalen, Slogen och Preikestolen i Lysefjorden. Ut på tur, aldrig sur!

Kroatien – Tar du dig lite längre söderut kan du hitta fantastiska leder för både cykel- och vandringsresor i Kroatien. Genom att färdas längs dem kommer du uppleva landets fantastiska natur på nära håll och samtidigt få inblick i dess kultur på ett helt nytt sätt. Bergen Učka, Mosor, Velebit eller Dinara passar utmärkt för de lite mer erfarna vandrarna, medan det finns mängder av leder i alla svårighetsgrader i både Zagreb, Split, Ogulin och Omiš. 

Frankrike/Italien/Schweiz – En riktig klassiker bland vandringsfantaster är Tour du Mont Blanc i Frankrike. Där får du chansen att vandra i tre av världens vackraste länder när det kommer till just tema vandringsresor. Den berömda vandringen börjar i Les Houches vid foten av bergets norra sida och fortsätter sedan genom Courmayeur i Italien, vidare förbi den vackra sjön i Champex i Schweiz för att sedan avslutas tillbaka i Frankrike i Chamonix. Du kommer att mötas av fantastiska landskap längs vägen och skapa minnen för livet!

Vandra i grupp eller på egen hand

Idag finns det mängder av olika reseupplägg att välja bland när det kommer till vandringsresor. Antingen kan du boka allt på egen hand eller så kan du ta hjälp av en researrangör för att få alla delar samlade i ett och samma paket. Det sistnämnda är ett smidigt alternativ för dig som tycker det är skönt när allt det praktiska tas om hand av en expert inom området och bara vill njuta av allt det härliga med resan. Via professionella researrangörer kan du boka vandringsresor för både grupper och enskilda resenärer beroende på vad som passar dig bäst och samtidigt få hjälp med allt du kan behöva tänka på. Många arrangörer erbjuder även vandringsresor som sista minuten för dig som är flexibel och vill boka en resa till ett riktigt bra pris. Surfa runt på nätet för att hitta en researrangör som erbjuder vandringsresor i de områden och med de upplägg som passar dig och boka ditt nästa äventyr redan idag!