vandringsresa till Teneriffa | Biztrends

Kanarieöarna lockar inte bara med sitt behagliga klimat, fina stränder, goda mat och mysiga byar. Det är också en perfekt destination för vandring och sköna utomhusaktiviteter. Ön Teneriffa är till exempel mycket omtyckt för sina vackra leder genom karga bergslandskap, fina kustremsor och små charmiga byar och är därför ett självklart val för både erfarna och nybörjare inom vandring. Boka en vandringsresa till Teneriffa du också och upplev det som så många pratar om!

Vandring genom flera vegetationszoner

Vandring på Teneriffa bjuder in till både lätta och flacka leder till lite mer avancerade och kuperade. Se därför till att välja en led som passar dina förutsättningar och tidigare erfarenhet och boka gärna en tur i grupp med lokal guide för att få sällskap och hjälp längs vägen. Det kommer garanterat att bli ett minne för livet, samtidigt som du får chans att träffa likasinnade att göra ännu fler vandringsresor tillsammans med!

Att vandra på Teneriffa leder dig bort från de stora turistorterna och ut till den tysta naturen och de mindre bergsbyarna. Det ger dig möjlighet att upptäcka öns charm och kultur på ett helt annat sätt än om du hade bokat en vanlig sol- och badsemester. Under vandringen kommer du att passera genom flera vegetationszoner och det kommer att kännas som om du befinner dig i Sydamerika, Nordafrika och Karibien om vartannat. På Kanarieöarna ligger även fyra av Spaniens 12 nationalparker och att vandra genom dem är för många en stor höjdpunkt på resan. Med stor sannolikhet kommer du att få chansen att se både växter och djur på nära håll som du aldrig sett tidigare. Längs lederna kommer de mäktiga vulkanklipporna att fascinera med sin svarta färg och beroende på vilken vandringsresa du bokar på Teneriffa så kan du även få möjlighet att bestiga Spaniens högsta topp – Teide. Med lite tur och om vädret tillåter kommer du att ha utsikt över hela Kanarieöarna från toppstationen!

Behagligt klimat

Teneriffa bjuder ofta på skönt och soligt väder, vilket gör att du har möjlighet att boka vandringsresor i princip året runt. Se dock till att ha med rätt typ av kläder så att du varken fryser eller blir för varm. Ett bra tips är att packa med både ventilerande och isolerande plagg som du kan klä dig med i lager-på-lager utefter vilket väder och vilken temperatur som råder. Bokar du din resa genom en professionell resebyrå kommer du dessutom att få packningstips och bra råd kring hur du bör förbereda dig inför resan. Kika runt online om du är sugen på att vandra på Teneriffa för att hitta en researrangör som erbjuder alternativ som matchar dina önskemål och förutsättningar och se fram emot en upplevelse utöver det vanliga. Varför inte boka en resa tillsammans med sonen eller dottern där ni får chans att umgås utan mobiler och andra distraktioner? Eller kanske som en minnesvärd resa med tjejgänget som ni sedan avslutar med några dagar av sol och bad i Playa de las Americas eller Playa de Fañabe? Teneriffa passar alla!