En typisk amerikansk inredningsstil är svår att direkt svara på eftersom det kan skilja så mycket på vart i USA du bor eller befinner dig. De som bor i Florida har antagligen en helt annan stil än de som bor i Kalifornien, detta gäller ju även caféer, restauranger och hotell. En viss stil och smak kanske funkar i Florida medan i Kalifornien ska det vara en helt annan. Men även om USA är stort och stilarna kan variera så finns det ändå några ikoniska stilar som förknippas med USA.

3 ikoniska stilar som går ihop med amerikansk inredningsstil

Eftersom det kan vara svårt att sätta ord på vad en inredningsstil i amerikansk anda innebär kommer den här artikeln handla om lite olika ikoniska stilar som många förknippar med USA och vad som gör landet speciellt.

Restaurang och café

En amerikansk diner är en restaurang med ett amerikanskt tema i 50-, 60-talsmiljö. Det schackrutiga golvet, den klassiska jukeboxen, de släta röda skinnsofforna och neonskyltarna är de typiska detaljerna för en amerikansk diner. På dessa ställen serveras oftast lite enklare mat som hamburgare, kycklingvingar, mackor och milkshakes.

Hotell

Stora fönster med bågar och gardiner som går ända upp till taket, gärna lite tyngre och mörkare gardiner som känns genomtänkta. Högt i tak, stora ljuskronor och maffiga eldstäder i entrén samt ett bibliotek. Men framför allt så är de stora ytorna typiskt för amerikansk inredningsstil. Amerikanarna älskar de stora, öppna ytorna och de stora möblerna. 

Att få till en snygg och amerikansk hotellinredning kan verkligen göra ditt hotell unikt. Det finns flera aktörer att vända sig till om du behöver hjälp på vägen.

New York

New York är i många fall synonymt med stora fönster och fantastisk utsikt. Det är svårt för oss i Sverige att få till den fantastiska utsikten med Empire State Building, Rockefeller Center och Chrystler Building, men en del av känslan kan uppnås med stora tavlor över Manhattan eller stora fönster som vetter mot maffiga byggnader.  

 

Men en annan del som också känns väldigt ikonisk för amerikansk inredningsstil i New York är det industriella loftet. Tänk dig en gammal fabrik med slitna tegelväggar inomhus, högt i tak och stora industriella fönster med svarta spröjs. 

 

Behöver du hjälp att hitta rätt inredning och utrustning till ditt café, hotell eller din restaurang? Tveka inte att kontakta Sveriges ledande företag inom helhetskoncept för hotell och restaurang.