Utbilda dig till barnskötare/ elevassistent och öka chanserna till ett givande arbete i framtiden | Biztrends

För dig som gillar pedagogik, är kreativt lagd och som vill vara med och stödja och hjälpa barn och ungdomar i sin utveckling, finns bra studier att läsa. Arbetet med barn och ungdomar är oerhört viktigt eftersom du är med och formar framtiden.

Om du vet att du vill arbeta med barn, exempelvis på förskola eller i en fritidsverksamhet, behöver du först studera. Du kan läsa utbildningen i klassrum men även på distans och dessutom välja mellan hel- eller deltid. När utbildningen är klar har du stor kännedom om barnens lärande och rättigheter och kan få arbete som både skötare i skolan samt som elevassistent. Du kan även arbeta mer med barn som har funktionsnedsättningar. Detta får du bland annat lära dig mer om i kursen specialpedagogik 1.

För dig som vill läsa till barnskötare på distans finns många bra alternativ. Du kan läsa hos såväl privata företag som hos Komvux. Det finns alltid behov för elevassistenter och pedagoger inom förskola, en av de många fördelarna med att studera den här utbildningen. För att komma in på utbildning barnskötare kan det vara smart att läsa barn- och fritidsprogrammet på gymnasiet. Då får du en bra introduktion till yrket och lär dig mycket som du sedan kommer att få fördjupa dig inom när du läser till barnskötare distans.

När du pluggar till barnskötare på distans kommer du läsa flertalet kurser under en period av ett år, om du läser på heltid. Kursen är totalt 1 500 poäng och efter färdig och godkänd utbildningsperiod kommer du kunna arbeta med yrket. Några av de många intressanta barnskötare kurser som du kommer att läsa när du pluggar är bland annat hälsopedagogik, kommunikation, barns lärande och växande och många fler kurser. All information om kursmaterial och vad samtliga barnskötare kurser går igenom, kan du läsa om hos bland annat Komvux.

När du arbetar som barnskötare har du en otroligt viktig roll i samhället. Tillsammans med annan utbildnings- och pedagogikpersonal, är du med och förändrar och förbättrar uppväxten för mängder av barn och ungdomar. För att få läsa till barnskötare distans behöver du ha studerat grundskolan och om du redan har mycket kunskap om flera av kurserna kan det ibland vara möjligt att hoppa över vissa av dem när du väl ska plugga utbildning barnskötare. När du väl studerar på distans har du möjlighet att hoppa på utbildningen olika tider under året. Studiestarten är flexibel. Du kan välja att plugga på heltid, deltid eller på halvtid och det är via den kommun du bor i som du även ansöker. Kanske är nyfiken på vad lönen ligger på för den här typen av yrke? Som elevassistent och skötare av barn i förskolan ligger månadsinkomsten på cirka 23 900 kronor.