Actus Flytt Flyttfirma | Biztrend

En flytt kan gå smidigt, eller så kan den bli långdragen. Det finns många vanliga fallgropar som också är enkla att undvika, bland annat tidsoptimism och dålig planering. Vi går igenom de fördelar du kan dra nytta av när du väljer att anlita ett flyttföretag.

För ett par år sedan var det betydligt vanligare att personer flyttade själva, alltså utan att ta hjälp från en flyttfirma. En anledning till den ökade populariteten av tjänsten beror till stor del på RUT-avdraget som trädde i kraft 2003. Genom RUT-avdraget får privatpersoner 50 % rabatt på arbetskostnaderna på max 50 000 kronor (person/år). Detta har såklart medfört ett betydligt mer rimligt och förmånligt prisläge för flyttjänster som flytthjälp och flyttstädning. Därtill är det många personer som efter att ha flyttat själva en gång aldrig väljer att göra om det. Det är väldigt vanligt att tro att flytten kommer vara enkel, snabb och smärtfri. Men tyvärr är en flytt oftast tidskrävande och fysiskt krävande.

När du anlitar en flyttfirma sparar du inte bara massvis av tid, utan även kraft och energi. Du behöver inte lyfta ett finger, flyttpersonalen gör jobbet åt dig. Dessutom är det ju betydligt många fler saker som ska göras än att stuva in grejer i lådor och packa ihop möbler. Du behöver bland annat ändra din adress, säga upp gamla abonnemang och teckna nya och komma i ordning i den nya bostaden. Det är ju betydligt roligare att ha energi kvar åt att få fixa den nya lägenheten eller det nya huset än att stå och skrubba rent den gamla bostaden. Om du är intresserad av att boka flyttfirma men känner dig osäker på hur du ska göra, har vi några bra tips.

Det viktigaste när du letar efter en flyttfirma är dess pålitlighet. Frågor som är bra att ställa företaget är bland annat hur länge har de funnits, om de innehar F-skatt och vilka försäkringar de har? Har företaget yrkestrafiktillstånd? Dessutom är det viktigt att noggrant kontrollera vad som faktiskt ingår i priset. Vissa aktörer erbjuder endast utbärning och inbärning samt transport. Medan andra företag tar ett flyttfirma pris där såväl kartonger och packmaterial som fordon och flytthjälp ingår. Du kan förstås använda dig av vissa tjänster för att utföra vissa moment på egen hand. Kanske känner du att du hinner med flytten själv men behöver kunna förvara ditt bohag på en säker plats under tiden flytten pågår? Då finns det bra företag som även erbjuder magasinering.

Men vad ligger egentligen ett rimligt flyttfirma pris på? Det är lite svårt att svara på eftersom man även behöver kolla på vad som faktiskt ingår i priset. Men det vanligaste är att priset ligger mellan 350 och 550 kronor i timmen. Då ingår oftast packhjälp, transport och uppackning. Vill du spara energi och ork? Boka flyttfirma redan idag, det gäller att ha