lära med Bingel | Biztrends

Att arbeta med en kombination av digitala övningsverktyg och klassiska, tryckta läroböcker i grundskolan kan ha många fördelar, både för dig som lärare och för dina elever. Med ett onlinebaserat system som Bingel har du möjlighet att anpassa undervisningen efter barnens förutsättningar och individuella behov, samtidigt som du får god översikt över klassens resultat och kan planera både lektionsinnehåll och läxor på ett smidigare sätt. Då övningarna är kopplade till förlagets fysiska basläromedel och följer samma progression blir det också enklare att tilldela relevanta uppgifter som återspeglar det ni nyligen läst om och ger eleverna ett logiskt sammanhang. Den interaktiva läromiljön är utformad som en färgglad övärld och har ett pedagogiskt men lekfullt gränssnitt som bidrar till att öka motivationen och gör det roligare för barnen att träna. Är du intresserad av att prova Bingel tillsammans med din klass? Läs vidare för att ta reda på hur.

Ni behöver inte beställa bingel till elev och lärare var för sig. Det är skolan som står för abonnemanget och det omfattar samtliga elever, klassföreståndare och övriga pedagoger på lärosätet. Har ni inget skolkonto i dagsläget behöver ni dock först se till att registrera ett sådant och aktivera en årslicens. Därefter är det skoladministratören som ansvarar för att ordna användarkonton till alla behöriga lärare. Om du redan har erhållit dina kontouppgifter kan du enkelt logga in via webbportalen och skapa bingel för varje elev i din klass. Detta gör du under skiftnyckeln i lärarvyn. Här kan du antingen knappa in informationen manuellt eller ladda upp hela klasslistan i ett svep. Lösenorden genereras automatiskt, såvida du inte väljer att ange egna. Sedan återstår bara att e-posta inloggningsuppgifterna till eleverna.

Eftersom systemet är helt webbaserat kan barnen logga in på Bingel.se elev och öva när de själva vill. Allt som behövs är en internetuppkopplad dator eller surfplatta. Det spelinspirerade programmet är utvecklat för barn i grundskolan och varje årskurs har fått en egen spännande ö att utforska i bingelvärlden. Här finns åldersanpassade övningar i allt från matematik, NO och biologi till engelska, svenska och SFI – samtliga knutna till kapitel i välkända läroböcker som Matte Direkt, LäsDax, ZickZack, Champ och Koll på-serierna. Alla uppgifter i Bingel är adaptiva, vilket innebär att svårighetsgraden regleras efter elevens tidigare prestation. Då övningarna dessutom är självrättande får barnen alltid direkt feedback vare sig de tränar hemma eller i klassrummet. Som lärare slipper du det manuella rättningsarbetet, men har hela tiden full insyn i hur det går både på klass- och individnivå. Via lärarvyn kan du inte bara skapa bingel för elev, du kan även övervaka resultat och tilldela understödjande eller mer utmanande uppgifter vid behov.

Vid premiärinloggningen på Bingel.se elev möts barnet av en animerad avatar som sedan hänger med och peppar genom alla äventyr. Varje avklarad uppgift belönas dessutom med så kallade pingping-pengar, vilket blir ytterligare en morot att fortsätta träna. Utöver de läromedelsanslutna uppgifterna finns också mycket annat kul att ta del av på bingelöarna. I Repet kan barnen fräscha upp mattekunskaperna från föregående läsår, medan den som gillar att knäcka lite tuffare tankenötter kan ta sig an kluriga räkneutmaningar – och elever som vill förbereda sig inför de nationella proven i matematik har en hel sektion med praktiska övningar att botanisera bland. I Extra Bingel bjuds det på mer allmänbildande träning, samt en avdelning med underhållande minispel. Därutöver finns även en liten butik där barnen kan använda sina pingping för att shoppa skojiga utstyrslar till sina avatarer. Genom att beställa bingel till elev och lärare på er skola får ni tillgång till ett väl genomtänkt system med engagerande och rolig färdighetsträning som främjar inlärningen och förenklar planeringsarbetet under hela läsåret.