Behovet av hänvisningsskyltar uppfattas ofta först när det väl uppstår, att besökare ofta hamnar fel eller behöver hjälp att hitta det de behöver.

Hänvisningsskyltar utomhus och inomhus guidar kunder till deras destination och skapar en bättre, sömlös kundupplevelse. Om du planerar att investera i hänvisningsskyltar eller fräscha upp ett befintligt skyltsystem, läs denna guide för ett par användbara tips när du ska beställa hänvisningsskyltar.

Att välja rätt design

Innan du kan beställa dina hänvisningsskyltar behöver du bestämma dig för en design.

Med ljussättning, färger och effekter kan dina hänvisningsskyltar designas på många fantasifulla sätt. Men vårt tips är att i så stor utsträckning som möjligt göra det enkelt så att din företagsidentitet lyser igenom på rätt sätt. Skyltar är företagets ansikte utåt som lyfter varumärket på samma sätt som hemsidor, visitkort och presentationer.

Skapa en skyltmanual som kompletterar den grafiska profilen. På så sätt bidrar skyltar och annan visuell kommunikation som fönsterfolier och fordonsdekor till helheten och minskar risken att ditt företags upplevs spretigt.

Är du osäker på vad för design som passar din verksamhet så råder vi dig att ta inspiration från andra verksamheter. 

Välja rätt plats

Hur väldesignad dina hänvisningsskyltar än är tappar de sin funktion om de inte placeras på rätt plats, är rätt vinklad och på rätt höjd. Under designfasen bör man alltid ha den tänkta placeringen i åtanke så den utformas för att matcha den på bästa sätt.

Undersöka kringliggande miljö för noggrant inför placeringen av dina hänvisningsskyltar inomhus och utomhus. Deras synlighet kan förvärras om det finns andra skyltar, träd eller möbler som skymmer den.

Dela med dig av alla viktiga detaljer

När du ska beställa hänvisningsskyltar är det viktigt att du i ett så tidigt skede som möjligt dela med dig av alla viktiga detaljer till skyltföretaget gällande dina önskemål och behov. Det inkluderar bland annat syftet med skylten, budget såväl som tidsplan Desto fler detaljer, desto bättre. På så får du en skylt som matchar dina behov och situation.