Tips när du ska planera företagets julfest | Biztrends

I samma stund som julborden dukas av och jullåtarna slutar spelas på radion är det dags att ta tag i planeringen för nästa års julfest. Det kanske låter onödigt tidigt, men faktum är att de populäraste lokalerna och julborden bokas på och blir fulla många månader innan julsäsongen.

Ett par gånger varje år brukar de flesta företag ställa till med ett event för de anställda för att få tid till lite mer avslappnat umgänge och samtal. Ofta infaller dessa innan ledigheterna under sommar och jul som för att fira en förhoppningsvis lyckad termin bakom sig. En julfest är ett klassiskt exempel på detta och är för många årets höjdpunkt. Det kan vara så enkelt som att boka in personalen på ett klassiskt julbord till en stor och pampig julgala med artister och roliga tävlingar. Vilken typ av julfest som passar ditt företag är helt upp till dig, men nedan följer några tips på vad som är bra att tänka på när det är dags att börja planera.

Hitta en passande lokal

Ska du planera en julfest i Stockholm är det extra viktigt att vara ute i god tid om du vill få plats i någon av de bästa lokalerna. De bokas som sagt lång tid före jul och har du därför en särskild plats i tankarna är det bra att ta tag i planeringen så fort som möjligt. Särskilt om företaget är stort och det behöver finnas plats för många deltagare.

Boka en bra cateringfirma

Vill du inte boka upp er på ett julbord på en restaurang gäller det att ta hjälp av en cateringfirma som kan fixa maten inför ert julbord. Hur stort ditt företag är, är såklart avgörande i denna fråga, men de allra flesta har nog varken tid eller möjlighet att laga mat på egen hand till alla som ska delta. Kontakta några olika cateringfirmor i din närhet och se vad vilka tjänster och vilken mat de kan erbjuda er innan du bestämmer dig för vilka du vill anställa.

Ta hjälp av ett eventföretag

Att planera en julfest för företag tar tid och kräver en hel del planering för att allt ska flyta på som det ska. Känner du därför att du gärna lämnar över ansvaret till någon annan är det en bra idé att ta hjälp av ett företag som sysslar med event. De är experter på att planera inför den här typen av tillställningar och vet precis vilka detaljer som krävs för att det ska bli sålyckat som möjligt. Dessutom har de kontakt med stans bästa restauranger och lokaler, vilket gör det lättare för dig att kunna ha festen där du önskar. Hitta ett eventbolag och låt dem hjälpa dig med planeringen för nästa års julfest i Stockholm.