Språköversättning – vikten av auktoriserade översättningar inom specifika branscher | Biztrends

Översättningar är ett effektivt sätt att expandera sitt företag. Med en korrekt översatt text kan du enkelt rikta försäljningen utomlands, både inom och utanför Europa. Men det är inte bara och bara när det kommer till att översätta text. Lär dig mer om vikten av professionalism inom översättningar.

En välskriven text är enkel för läsaren att ta in samtidigt som informationen stannar. En text som är hafsigt och slarvigt skriven med felstavningar eller felsyftningar kommer snabbt få läsarens intresse att sina. För dig som redan har bra innehåll på hemsidan och som sedan vill översätta texterna finns många anledningar till varför du ska anlita en professionell och erfaren översättare. När en översättning utförs av ett proffs översätts inte bara textens ord till det andra språket. Även budskapet, tonaliteten och flytet överförs på rätt sätt. Ett bra exempel är Harry Potter. Denna enorma boksuccé har översatts till mängder av språk och på rätt sätt. Något som gjort boken älskad över hela världen. Hade ursprungsboken endast översatts via Google Translate kan du föreställa dig att reaktionen hade blivit en annan.

När du beställer en språköversättning från ett professionellt företag eller en erfaren frilansare, behöver du inte oroa dig för felöversättningar. Personen i fråga är van att jobba med de två språken och håller sig à jour med de båda språkens uttryck och utveckling. En annan stor fördel med att anlita en auktoriserad språköversättning är att du kan få professionella översättningar även om det handlar om ett specifikt område eller ämne. Det är exempelvis stor risk att en översättning känns översatt om personen som översätter inte har koll på ämnet. Det kan handla om en mer branschspecifik översättning inom IT, medicin eller liknande.

Om du istället vänder dig till ett språköversättning företag är det ofta större chans att många översättare finns anslutna. Då kan företaget dela ut olika sorters texter åt olika översättare. Många översättare specialiserar sig nämligen inom olika områden, som skönlitteratur, bygg, juridik eller marknadsföring. Fördelen är att dessa översättare har koll på branschens termer och kan förmedla budskapet på rätt sätt till rätt målgrupp. För dig som är i behov av en auktoriserad språköversättning, exempelvis gällande ett kontrakt, ett betyg eller något annat intyg, kan du också vända dig till ett översättningsföretag.

Om ditt företag har planer på att översätta era texter till många olika språk är det också fördelaktigt att kontakta ett språkgranskning företag då de ofta har många anslutna översättare hos sig. Det kan betyda att du kan få hjälp med såväl engelska, tyska och spanska men också koreanska, kinesiska, ryska och arabiska. Oavsett vilken språköversättning du är i behov av är det alltid en god investering att gå via ett professionellt och erfaret företag med bra meriter. En läsvärdig text kan öka försäljningen markant.