Installera en kvalitativ fläktmotor | Biztrends

Valet av köksfläkt och fläktkåpa är viktigt både för hemmets utseende och miljö. Idag kommer de i en mängd olika utföranden och designer så att du enkelt ska kunna göra dem till en del av inredningen. Genom att installera en kvalitativ fläktmotor för kök gör också att luften i hemmet kommer bli betydligt renare och mer hälsosam att vistas i. När du lagar mat bildas nämligen en mängd ångor och matos som kan lägga sig över möbler och hänga kvar i luften. Det kan orsaka både skador på inredningen och sjukdomar hos de boende. Se därför till att investera i en professionell och effektiv köksfläkt för ett så bra slutresultat som möjligt.

Vilken stil väljer du?

När det kommer till stilen på själva fläktkåpan finns det som sagt en hel uppsjö av olika alternativ att välja mellan. Satsa på en vägghängd modell i iögonfallande stil om du vill låta den ta plats i köket. Eller välj istället en inbyggd takfläkt om ditt kök är litet och trångt för att på så sätt spara plats och skapa ett luftigare intryck. För dig som har en köksö med spis passar det bra med antingen en frihängande modell eller en fläkt som fälls upp ur köksbänken för ett diskret intryck. Tar du hjälp av en välrenommerad återförsäljare kommer du även kunna sätta din egen prägel på kåpan med hjälp av olika tryck och ytbehandlingar. På så sätt kan du verkligen ge ditt hem och kök en personlig och unik touch.

Viktigt med effektivitet

Vad gäller funktion är det viktigt att titta efter en kvalitativ fläkt där du kan räkna med att den gör vad den lovar. Den ska alltså klara av att hålla luften i ditt kök ren och fräsch och slussa bort allt matos och ånga som bildas när du lagar dina specialiteter. Vilken fläkt som passar i ditt hem beror på hur ditt ventilationssystem ser ut. I lägenheter är det till exempel vanligt att välja en kåpa med inbyggt kolfilter som renar luften och om du bor i villa kan du istället ha en extern fläktmotor på vinden eller taket som hjälper till att slussa ut den ur huset.

Satsa på ett miljövänligt alternativ

Förutom design och funktion är miljö en viktig faktor att se över när det kommer till att välja fläktkåpa. Idag är det allt viktigare för oss att våra hem består av så miljövänliga prylar som möjligt. Vi vill ha en miljövänlig kyl och frys, möbler tillverkade av hållbara material och färg som inte innehåller giftiga ämnen. Köksfläkten och ventilationssystemet är inget undantag. Här vill vi ha en produkt som både är effektiv och energisnål, och med dagens teknik är det ingen omöjlighet.
Luftkvaliteten är en otroligt viktig del i ett miljövänligt hem, men kanske något många inte tänker på. Med en kvalitativ fläkt minskar du inte bara din energiförbrukning och bidrar därigenom till minskat tryck på naturresurserna, utan du skapar också en mer hälsosam och frisk miljö i hemmet. Den gör att det släpps ut mindre skadliga partiklar som uppstår vid matlagning och ser till att luften cirkulerar ordentligt i rummet. Vill du värna om både miljö och ekonomi ska du titta efter leverantörer som erbjuder kupor med inbyggd EC fläktmotor. Den säkerställer högre sugeffekt och högre varvtal än en traditionell köksfläkt och kan på så sätt erbjuda en bättre effekt med mindre energiförbrukning. Är fläktkåpan dessutom utrustad med LED-belysning sparar du el även därigenom.