Hiking Courmayeur- Mont blanc

Inbäddat mellan de två dalarna Val Ferret och Val Veny, på den sydöstra sidan av Mont Blanc i Aostadalen i Italien, ligger vackra Courmayeur. Courmayeur är känt för sitt alpina landskap, rika utbud av restauranger och utomhuscaféer. Mycket av byns gamla världsarkitektur och kullerstensgator har bevarats, vilket ökar på det lilla samhällets charm. Med ett tätt nätverk av stigar, utgör byn även den perfekta basen för att utforska alpernas många underverk till fots. En resa till Courmayeur har allt för dig som söker en härlig och aktiv semester. 

 2 fantastiska vandringsområden i Courmayeur 

De flesta bokar sin resa till Courmayeur för att njuta av de storslagna bergen och den praktfulla miljön. På vintern är byn ett av de bästa skidområdena i Alperna, och under de varmare månaderna kan du njuta av fantastisk vandring på Europas mest kända långled – Tour du Mont. Turen är hela 180 km lång och tar dig genom vackra bergslandskap, mysiga byar och förbi storslagna glaciärer. Du behöver självklart inte fullfölja hela rutten, utan det finns även kortare varianter där du enbart vandrar delar av Tour du Mont leden. Två av dessa lättare men enastående vandringar i Courmayeur går genom Val Ferret och Val Veny.

Val Ferret 

Val Ferret är en av de två dalarna som skär genom Courmayeur. Härifrån vandrar du genom öppna ängar med blomstrande grönska till bl.a. Rifugio Beretone och Rifugio Bonatti: 2 vackert belägna hyddor med panoramautsikt. Vid Rifugio Bonatti har du dessutom god sikt över Grandes Jorasses – den mest slående bergstrukturen i hela Mont Blanc massivet.
Vandringsleden runt Val Ferret är välskyltad, vilket gör vandring i Courmayeur till en utomhusaktivitet du enkelt kan genomföra på egen hand. I bra takt tar den här vandringen ungefär 4 timmar. Under färdens gång ges du många möjligheter att bara stanna upp för en stund, andas in den friska luften och njuta av landskapet.
Om man trots vägskyltning känner sig obekväm att ge sig ut på spåren utan guide, erbjuder flera reseföretag väl anordnade resor till Courmayeur.

Val Veny 

Val Veny är en idyllisk dal i Mont Blanc massivet, som också är en fantastisk plats att vandra på. Här får du uppleva sann alpinsk atmosfär med vyn av ståtliga glaciärer och vatten som slingrar sig längs långa grässlätter. Även vandringslederna i Val Veny är välskyltade, vilket tillåter dig att på ett självständigt sätt utforska omgivningen. Självklart genomförs dock guidade turer i det här området också. En fördel med att boka sin resa till Courmayeur med ett välrenommerat reseföretag, är att du som resenär kan slappna av i vetskapen om att resebyrån sköter all logistik för färden. Det enda du behöver göra är att snöra på dig vandringsskorna och njuta av den fina naturen.

Upptäck och njut av det alpina landskapet 

En resa till Courmayeur bjuder på det mesta. Vandra på vackra led längs Europas största berg, strosa runt på de pittoreska kullerstensgatorna och ta en välförtjänt glasspaus i den strålande solen.