Trappräcke i hemmet

Rätt trappräcke kan förhöja ditt hem

Bor du i ett hus med flera våningar är trappan förmodligen något som du knappast lägger märke till. Den känns så självklar och finns där för att du ska kunna ta dig upp och ner. Den kan dock betyda så mycket mer än detta. Den kan bli en del av inredningen och fungera som en iögonfallande detalj i hemmet. Vill du bjuda in mer design, form och detaljer i hemmet kan valet av trappräcke göra stor skillnad.

Oavsett om ditt hem har en rustik känsla eller om du föredrar minimalistisk design med rena linjer kommer rätt räcke till din trappa kunna hjälpa till att framhäva just denna stil. Nedan följer en mängd tips på vad du kan tänka på när du ska välja ut rätt modell för ditt hem.

Vilken stil passar med din inredningsdesign?

Det är inte bara färgen på väggarna, de stora möblerna och materialvalet i golvet som avgör hemmet känsla och stil – det hänger även på de små detaljerna. Välj ett räcke som matchar stilen med resten av hemmet för att få ett väl sammanhållet intryck och genomgående design. Idag finns det inte längre bara en enkel planka eller ett räcke att välja bland, utan det finns möjlighet att anpassa dem på otroligt många sätt. Hos Trappspecialisterna kan du välja på klassiska varianter i trä med vackra beslag eller räcken med inslag av metall och glas för en modern känsla.

Håll även koll på säkerheten

Även om trappräcken går att välja i otroligt många snygga utseenden är ett av deras stora syften att hålla trappan trygg och säker. Tänk på vem som ska använda trappan och vilket syfte den har? Har du barn är det viktigt att den formges på ett sätt som gör att barnet inte kan fastna eller trilla ner från trappan. Genom att skräddarsy ett räcke efter just din trappa gör att du får både ett snyggt och säkert resultat. Trappspecialisterna utför måttanpassning av i stort sett alla handledare och räcken – allt från L- och U-trappa till rak trappa och även om du behöver hjälp med en utomhustrappa. Handledarna går att välja i många olika material, ytbehandlingar  och färger som till exempel lack, olja och hårdvaxolja. På så sätt kan du välja bland en mängd olika möjligheter och anpassa dem till just ditt hem.

Besök trappspecialisterna.se för att ta reda på mer om vilka material och modeller de erbjuder. De kan även hjälpa och vägleda dig om du känner dig osäker på vad som passar bäst in hemma hos dig.