Poolskydd och poolöverdrag | Biztrends

En pool i trädgården bjuder in till många härliga stunder med familj och vänner och hjälper dig dessutom att hålla dig aktiv. För att poolen ska hållas ren och fräsch och skapa ett inbjudande intryck gäller det dock att investera i rätt typ av städredskap och tillbehör, alltifrån poolbelysning och poolskydd till poolrobot till bra pris. Fortsätt läs för att ta reda vilka!

Kvalitativa och effektiva städverktyg

För att det inte ska ske algbildning eller samlas smuts i poolen är det viktigt att investera i effektiva städprodukter. En poolrobot kommer till exempel städa din pool utan att du behöver anstränga dig det minsta då den på egen hand rör sig längs botten och ibland även väggarna. En automatisk poolrobot är framtagen för att ta sig över eventuella hinder och är i många fall också utrustad med egenskaper som gör att den kan klättra uppför poolväggarna. En poolrobot till bra pris är därför en väl värd investering om du vill få mer tid över till själva badandet!

I sötvattenpooler använder man ofta klor för att hålla vattnet rent och fräscht, men en alltför hög klorhalt kan skada poolen och också orsaka irritation på din hud och dina ögon. Genom att installera en så kallad UV-C-renare kommer du kunna sänka klorhalten betydligt och samtidigt upprätthålla ett rent och kristallklart vatten. UV-C-lampan kommer nämligen eliminera de bakterier och microorganismer som passerar genom reningssystemet.

För en varm och inbjudande pool

Utöver att investera i en automatisk poolrobot och ett UV-C-reningssystem för att hålla poolen ren och fräsch finns det andra saker som kan förbättra dess intryck. Poolbelysning är ett sådant exempel och kommer både inge ett dekorativt utseende och göra det trevligare att bada även i mörker. Satsa på energisnåla och effektiva LED-lampor för att kunna använda din pool under dygnets alla timmar!

Vill du kunna använda din pool så ofta som möjligt är det också nödvändigt att investera i en poolvärmepump, åtminstone här i Sverige där temperaturen kan vara låg även under sommaren. En poolvärmepump ser till att hålla vattentemperaturen skön och behaglig och kan reducera uppvärmningskostnaden till så mycket som 65-80 %. På så sätt kan du själv enkelt ställa in den temperatur du önskar och sedan njuta av din pool även under årets kallare dagar!

Investera i kvalitativa och effektiva pooltillbehör för att kunna njuta av din pool ännu mer än du gör idag. Ta kontakt med en välrenommerad återförsäljare och ta reda på hur de kan hjälpa dig eller beställ deras katalog för att börja med att titta på vilka typer av produkter de erbjuder. Lycka till!