Poolbelysning för ovanmarkspool

Om du har investerat tusentals kronor på en pool vill du naturligtvis att den ska se så trevlig ut som möjligt. Ett utmärkt sätt att snygga till poolen är med hjälp av belysning. Det finns många sätt att lyckas med poolbelysningen, vi har samlat några praktiska tips.

Belysning under vattnet

När det kommer till poolbelysning är spotlights under vattnet ett populärt sätt att lysa upp poolen. Det ger ett vackert sken när det är mörkt och får även kvällsdopp att kännas mer lockande. Tänk på att montering av poolbelysning behöver planeras in redan när du bygger poolen. Det gäller både för poolbelysning för ovanmarkspool och andra typer av pooler. Det är dock möjligt att installera vissa typer av lampor även efter att poolen är färdig, perfekt om den ursprungliga belysningen inte riktigt håll måttet.

Det finns flera lampor att välja mellan på marknaden, några av de mest populära är LED-lamporna och de traditionella spotlighten. LED-lampor är mer energieffektiva medan spotlights ger ett starkare sken, en aspekt som de flesta poolägare uppskattar mer. Lamporna behöver trots allt inte vara på ständigt utan endast under speciella tillfällen.

Värt att nämna att det även finns speciella lampor som ger dig möjlighet att byta färgtemperatur på ljuset, i många fall även själva färgen.

Belysning ovan vattnet

En annan typ av poolbelysning är den som monteras ovan vattnet. Här handlar det om att belysa området runt poolen. Den inre poolbelysningen lyser också upp detta området men bara på ett begränsat sätt. Utomhuslampor kan du med fördel installera efter att poolen redan är färdigbyggd. Om det går en väg från huset till poolen kan du med fördel belysa vägen dit.

Säkrare användning

Det finns alltid en viss risk när du använder en pool. Därför är det viktigt att ta säkerheten seriöst. Bra belysning är ett utmärkt första steg när det kommer till att göra det säkrare för alla som badar eller befinner sig i närheten av poolen. Även låga armaturer som leder vägen till och från poolen gör det enklare för alla som är på väg till poolen att se vägen framför sig.

Osäker? Be om hjälp!

Det finns många företag att vända sig till om du vill installera poolbelysning för ovanmarkspool eller annan typ av pool. På så sätt kan du säkerställa att det blir rätt redan från början. Oftast kan samma företag som hjälper dig med byggandet av poolen även hjälpa dig med montering av poolbelysning samt konsultation när det kommer till design och dylikt.

Se till att belysningen håller hög kvalitet, inte minst för att det både påverkar poolens utseende och även påverkar säkerheten.