bästa restaurang på Södermalm | Biztrends

Sveriges huvudstad erbjuder i princip allt – vackra byggnader, ett stort utbud av butiker, fina hotell, hippa restauranger och spännande sevärdheter. Det bästa av allt är att allt detta är omringat av den fantastiska skärgården. Det är också detta som gör att så många turister från världens alla hörn besöker staden varje år. Det finns inte många huvudstäder som erbjuder en så fantastisk övärld som Stockholm gör. Fjäderholmarna, Ljusterö, Värmdö, Djurgården, Grinda och Skeppsholmen är alla vackra besöksmål, särskilt under sommaren. Visste du även att stadsdelen Södermalm är landets mest befolkade ö? Traditionellt sett räknas den dock inte som en ö på grund av dess konstgjorda kanaler.

Du kommer snabbt att förstå hypen när du vandrar runt på någon cool gata eller slår dig ner på en mysig restaurang på Södermalm. Tidigare var detta en plats för arbetarklassen, men har under de senaste åren kommit att bli en av Stockholms absolut mest populära stadsdelar. Här har det samlats en mängd butiker med vintagemode, oberoende caféer, vinylskivbutiker, vegancaféer och cykelspecialister – allt för en härlig dag av inspiration och upplevelser.

De bästa sevärdheterna

På Södermalm räcker det egentligen med att vandra runt utan mål för att upptäcka häftiga sevärdheter som vintagebutiker, konstgallerier och fotoutställningar längs vägen. Vill du dock ha en plan med din dag passar kanske ett besök på Stadsmuseet med olika visningar och program. Inte långt från Slussen ligger också den omtyckta konsthallen Fotografiska som ställer ut några av världens främsta fotografer. Eller varför inte uppleva en av Stockholms bästa utkiksplatser genom att ta Katarinahissen upp till Katarinaberget? Vill du ha med dig en riktig Söderexpert finns det även en hel del spännande guidade turer att gå på.

Hitta stans bästa restaurang på Södermalm

I och med att stadsdelen kommit att bli så populär är det många som valt att slå upp portarna till sin restaurang just här. Det gör att det finns ett spännande och brett utbud av mat från världens alla hörn, i såväl stora och moderna lokaler som på mysiga kvartershak. Under sommarens varma månader kryllar det av folk på alla uteserveringar på Medborgarplatsen och det har blivit en given plats för alla soltörstande stockholmare när de första vårstrålarna visar sig. Medborgarplatsen är ett mysigt torg som dessutom erbjuder en galleria med butiker, restauranger och parkering på Södermalm. Självklart är det alltid bättre att skippa bilen när du planerar en dag i Stockholm, men behöver du den är detta ett bra alternativ. Perfekt om du vill ha nära till alla sevärdheter Södermalm har att erbjuda, samtidigt som du har butiker, restauranger och parkering inom gångavstånd.