På senaste har cykel och vandringsresor blivit mycket populärt, och det är inte så svårt att förstå varför. Det är en avkopplande träningsform som alla kan delta i, oavsett vilken fysisk form man är i. På vandringsresor får du dessutom uppleva resmålet på ett sätt som du aldrig hade kunnat göra vid stranden eller poolkanten. Idag finns många olika typer av vandringsresor, och det kan ibland vara svårt att avgöra vilken typ av tripp som passar en själv bäst. I den här bloggen går vi därför igenom lite olika alternativ som du kan välja emellan. 

Vandringsresor weekend

De bästa upplevelserna mäts varken i antal steg eller trampade kilometer. På bara några dagar hinner du fylla sinnena med intryck och energi som varar länge. Många destinationer lämpar sig dessutom väldigt bra för kortveckor, och välrenommerade reseföretag vet precis hur tiden ska nyttjas för att du ska få det optimala äventyret. På den här typen av weekend-vandringsresor är du vanligtvis borta 3 eller 4 nätter, och beroende på flygets ankomst respektive avgång har du oftast två eller 3 heldagar fyllda med fantastisk vandring eller cykling. 

 

Temaresor

Ibland kan det vara roligt att boka in vandringsresor med tema. Det innebär att man utöver vandringen även berikar resan genom specifika teman, såsom traktens vin, årstidens blomning eller genom yogapass. 

Här är några varianter av spännande vandringsresor med tema:

Vinvandring

Om du gillar både vin och vandring är det här resan för dig. Här får du njuta av behagliga turer ute i naturen och härliga upplevelser på utvalda vingårdar.

Yogaresor 

Här startar du dagen med en underbar yogasession i morgonsolen, för att sedan ge dig i vandringsspåren. Det blir svårt att hitta någon bättre resa för kropp, sinne och själ än den här varianten. 

Pilgrimsvandring

En del reseföretag erbjuder även pilgrimsvandringar. Här kan målet vara olika för olika personer. Det kan handla om att vilja hitta sig själv, att göra något annorlunda eller helt enkelt för att se de platser dit så många gör pilgrimsvandringar. Mycket populärt bland svenskar är Santiago de Compostela i Spanien. 

 

Boka en vandringsresa med ett välrenommerat reseföretag

Det är inte svårt att hitta länder som erbjuder storslagen natur och magnifika landskap. Desto svårare är det att lokalisera riktigt bra cykel- och vandringsleder. Om du är sugen på att boka vandringsresor i sista minuten är det därför smart att boka din tripp tillsammans med ett företag som är experter inom området. På så sätt kan du vandra på de bästa spåren och slappna av i vetskapen om att företaget sköter all logistik för resan.