Sushi yama restaurang i Söderhallarna | biztrends

Det japanska köket tar en allt större plats i Sverige och fler och fler får upp ögonen för de goda smakerna, färska råvarorna och traditionella hantverken. En av de populäraste rätterna är sushi som består av kokt rundkornigt ris som toppas med antingen fisk, skaldjur, avokado eller tofu. Riset är smaksatt med en speciell vinägerblandning, vilket ger de små munsbitarna dess speciella smak. Ofta äts de med tillbehör som japansk soja, wasabi och inlagd ingefära. Andra omtyckta japanska rätter är också Yakiniku, Teriyaki och Ramen.

En plats där du kan njuta av riktigt god och kvalitativ japansk mat är på Sushi Yama Söderhallarna. Kedjan finns på en mängd olika platser i Sverige, men restaurangen mitt på Medborgarplatsen i Stockholm erbjuder ett perfekt läge för alla som befinner sig i huvudstaden och vill njuta av en lunchpaus under shoppingturen eller en god middag tillsammans med vännerna. Både meny och adress gör alltså Sushi Yama Söderhallarna till en omtyckt restaurang för såväl lokalbor som besökare.

Vilka rätter erbjuds på Sushi Yama?

Precis som på kedjans övriga restauranger erbjuder Sushi Yama Söderhallarna en bred och smakrik meny med en mängd olika japanska delikatesser. Välj bland sushi i alla dess former med både maki och nigiri med möjlighet att välja på alltifrån 8 till 60 bitar. De stora tallrikarna med blandad sushi är perfekt att bjuda på när du planerar en härlig fest eller om ni är många som ska äta!

Utöver sushi finns det även goda varma rätter på menyn. Yakiniku och Teriyaki gjorda på bra råvaror som nötkött, kyckling och grönsaker. Den så kallade Piké Yama är också en populär rätt som serveras i en skål med ingredienser som kyckling, lax, ris, sojabönor, grönsaker, teriyakisås och majonnäs. Det är enkelt att hitta något även om man har någon allergi eller är vegan, vilket gör det till en bra plats för alla i sällskapet. Sushi Yama Söderhallarna erbjuder dessutom generösa öppettider både under vardagar och helger för att du ska kunna njuta av god sushi precis när du önskar.

Öppettider och adress till Sushi Yama i Söderhallarna

På Sushi Yama Söderhallarna gäller följande öppettider:

Mån-tors: 10.00-20.00
Fre-lör: 10.00-21.00
Söndag: 11.00-20.00

Tack vare att restaurangen ligger placerad mitt i ett köpcentrum på Medborgarplatsen i södra Stockholm är det lätt att hitta. Hit tar du dig enkelt med bil, tunnelbana eller buss och befinner du dig i något av de spännande shoppingkvarteren på söder är det aldrig långt att gå. Området kring Medborgarplatsen är helt klart en plats som du inte får missa om du är på besök i huvudstaden. Söder har kommit att bli Stockholms hippaste stadsdel och bjuder inte bara på bra restauranger, utan också annorlunda shopping, ett bra nattliv och mysiga parker.