När överraskade du senast någon med fina spaprylar som ökar njutningen i vattnet - Biztrends

När överraskade du senast någon med fina spaprylar som ökar njutningen i vattnet?

Det går inte att komma ifrån. Vattnet har alltid spelat en stor roll för människan och gör det fortfarande. Utan vatten inget liv. Men vatten är kul också. Kanske har du och dina närmaste börjat diskutera att satsa på en badtunna eller bassäng hemma. Vad är det som satt igång idéerna om projektet? En lyckad familjesemester med härligt strandliv och glada barn, en renovering av huset eller vill ni helt enkelt ha mera spaliv hemma? Det är alltid bra att prata ihop sig och vara överens. Önskemålen kan ju variera, fysisk träning genom simning, avslappning med härliga spaprylar eller en förlängd badsäsong? I takt med att familjen och hushållet förändras, förändras även behoven. Kanske barnen är stora nog för en pool, eller har de tvärtom flyttat hemifrån så det blir fritt fram för föräldrarna att bestämma?

Att förverkliga drömmen

Alltfler ser att de faktiskt har möjlighet att klara av satsningen. Att skaffa en pool är inte omöjligt. Kanske kräver det att man minskar på annat, men få har ångrat att de tog steget. Det kan vara för att det är kul för gäster och grannar, för barnens skull, eller som avkoppling efter en stressad vardag. Hos pool- och spa butiken finns det mesta du behöver, från trappor och locklyft, till drinkglas, kuddar, högtalare och härliga dofter. Vuxna och barn hittar snabbt sina favoriter för lek, tävlingar, avkoppling eller fest.

Nytta och nöje

Tillhör du de lyckliga som tränar i ett swimspa? Att använda vattnet för motstånd och stöd är smart och nyttigt. Eller vill du ta det lugnt med några få simtag efter en jobbvecka? Det kan finnas behov av att köpa spaprylar i vilket fall som helst. Bubblor och sköna oljor fungerar ju även i ett badkar. De mest uppskattade är de som kommer i flera steg. Exfoliering, alltså att skrubba bort gammal hud och ojämnheter till att börja med, sedan följa upp med en massage och som avslutning en insmörjning med något väldoftande.

En gåva att minnas

Det kanske är lite mycket begärt och ganska krångligt att ge bort en swimmingpool, men ett presentkort på välgörande produkter eller ett spabesök kan vara en bra början, innan allt är på plats på den egna tomten eller i huset. De svenska kurorterna har en lång historia och även om vi lärt oss mer om vad som är nyttigt, så hänger de med. Det började redan på 1600-talet, när det ansågs stärkande att ”dricka brunn”, alltså rent och mineralhaltigt vatten, ofta i vacker natur. Idag tror nog de flesta att maten, promenaderna och den sociala gemenskapen också hade en god inverkan på hälsan. Men att slappna av eller stimuleras av dofter fungerar fortfarande. Vilket väljer du? Cypress, chili eller lavendel? Kanske är du redo för en peeling med choklad?