Göstas Truckar - bästa stället att hyrahjullastare

Inom de yrken där man behöver frakta bort till exempel sand, grus och annat material eller avfall kan hyra en hjullastare bli en otroligt bra investering. Det är en typ av traktor som är utrustad med en skopa längst fram och kan fungera som komplement till maskiner såsom snöplogar och grävmaskiner, men också att använda på egen hand om arbetsuppgifterna främst inkluderar bortforsling av material.

Vad är en hjullastare?

En hjullastare är en maskin som är både kraftfull och smidig och som lätt tar sig fram på lite mindre ytor till skillnad mot större traktorer. De går att kombinera med en mängd olika typer av skopor och gafflar, vilket gör dem enkla att anpassa efter just dina arbetsuppgifter. De används främst för till- och bortforsling av bulkvaror, men också för andra arbetsområden såsom:

  • Husbyggen
  • Plattsättning
  • Snöröjning
  • Anläggningsarbeten

Uthyrning av hjullastare

Att hyra en hjullastare är ett bra alternativ jämfört mot att köpa en helt ny. Dels innebär det inte en lika stor utgift, men du slipper också de merkostnader som följer med att äga en maskin i form av service och underhåll. Har du därför kommit fram till att din verksamhet skulle kunna bli mer effektiv med hjälp av en hjullastare och samtidigt känner att det blir en för stor kostnad att lägga ut på en gång är det dags att titta på företag som erbjuder hyra av hjullastare med eller utan förare.

Ta hjälp av ett professionellt uthyrningsföretag

Det finns en mängd olika alternativ tillgängliga på marknaden, vilket gör det viktigt att välja ett företag som erbjuder de typer av maskiner och avtal som passar just din verksamhet. Kanske är anledningen till att du vill hyra för att hjullastaren endast behövs under en begränsad period för ett särskilt projekt? Då är det viktigt att uthyraren kan vara flexibel och erbjuda även kortsiktiga hyreskontrakt. För dig som i stället vet med dig att du kommer behöva maskinen under en längre tid är det viktigare med ett långsiktigt kontrakt med bra priser och bra villkor för service och underhåll.

Hyra hjullastare med eller utan förare?

En annan sak att fundera över när du tar hjälp av ett uthyrningsföretag är om du ska välja att hyra enbart hjullastare eller tillsammans med en förare. För att hantera en hjullastare behöver du nämligen rätt behörighet. Ska du därför endast använda maskinen för ett kortare projekt och ingen av dina anställda har denna behörighet är det därför möjligt att hyra hjullastare med förare. Detta kan du göra under en så kort period som under en dag upp till betydligt längre perioder på flera år. Bestäm dig därför om du ska hyra hjullastare med eller utan förare och ta kontakt med ett välrenommerat företag redan idag!