Det finns såklart många olika typer av ljuslådor, men de vanligaste är de som är enkelsidiga. Dessa går också att göra som dubbelsidiga och brukar då användas som flaggskylt ー det vill säga en ljuslåda som sticker ut från fasaden. En ljuslåda är en skylt som består av LED- eller lysrörsbelysning. LED eller lysrör används för att hjälpa till att maximera exponeringen av företagets varumärke. En ljusskylt uppmärksammas betydligt mer än generiska affischer eller flygblad, så det är ett extremt användbart verktyg när det gäller att marknadsföra sitt företag.

 

Ljuslåda utomhus

En ljuslåda utomhus passar passar utmärkt som fasadskylt, takskylt eller som flaggskylt. Ljuslådor syns tydligt både i mörkret och från långt håll vilket kan hjälpa ditt företag att lyfta varumärket. Tänk på att du oftast behöver bygglov för att få sätta upp en skylt utomhus. En säker konstruktion kan du få hjälp med så att den håller för alla väderförhållanden.
Och en av de främsta fördelarna med en ljuslåda utomhus är att du får en konsekvent belysning både på dagen och på natten.

För att någon ska komma ihåg en reklam eller ett varumärke så sägs det att man behöver se en skylt eller en reklam minst sju gånger. Därför är en ljuslåda som skylt bra att ha utomhus där du syns hela tiden. Speciellt om ditt företag ligger längs en väg där bilar passerar, vissa kanske flera gånger i veckan. Det gör att de kommer att känna igen din logga även när du syns vid ett annat tillfälle.

 

Vilken ljuslåda som skylt ska man välja?

Men hur vet man att man väljer rätt skylt? Börja med att utgå från företagets grafiska profil. Använd gärna samma typsnitt och grafiska uttryck på alla delar av ditt varumärke. Detta skapar en helhet som gör att kunderna känner igen er och på så vis stärker det ert varumärke.

 

Att välja en ljuslåda behöver inte vara så knepigt, det du behöver göra är att skriva en lista över dina krav och även vara tydlig med vilken stil du vill ha. En stor fördel med ljuslådor är att den går att anpassa precis så som du vill ha den.

 

Funderar du över att skaffa en ljuslåda att ha inomhus? Fördelen med att ha en ljuslåda inomhus är att du inte behöver ha något bygglov. Om du till exempel har ett skyltfönster för din butik så kan du sätta din ljuslåda på insidan av glaset precis hur du vill så att den syns utåt. Skulle du däremot sätta den utanför butiken så krävs oftast bygglov.