Lasergravyr | Holmquistsign

För dig som önskar att sätta en tjusig prägel på dina skyltar kanske gravyr kan vara något att fundera över. Gravyr är något man utfört i hundratals år, dock har man förfinat konsten samt uppfunnit nya maskiner som gör det möjligt att gravera i stort sett vilket material som helst.

Kanske behöver du beställa in nytt skyltmaterial i form av namnskyltar eller hänvisningsskyltar? Varför inte satsa på graverade skyltar den här gången? Beroende på vilket företag du driver samt vilken stil du vill ha går det att få skyltar med gravyr i såväl aluminium och plast som i trä, mässing eller glas. Man kan naturligtvis även tillverka skyltar i olika material för att skapa en fräck effekt, som aluminium tillsammans med trä. Det blir natur som möter industriell stil, något som passar till många olika sorters verksamheter, exempelvis hotell eller restauranger.

Det går att skapa mängder av olika designer på skyltar med lasergravyr. Till exempel kan man först börja med att fräsa ur texten ur skyltmaterialet för att sedan fylla i urfräsningen med en önskad färg. Sedan kan skylten belysas inifrån och därmed skapa ett vackert och effektfullt sken. När du väljer att få lasergravyr i trä går det också att göra på många olika sätt. Kanske tänker du på lödpennan i träslöjden? Idag används andra typer av maskiner för att gravera i trä och du kan skapa fantastisk design med hjälp av olika material och färg. Du bör fundera över om du ska använda skylten inomhus eller utomhus eftersom vissa material är mer underhållsfria samt väderbeständiga än andra. Lasergravyr skapar dock text på skylten som inte försvinner utan som håller i väder och vind, år efter år.

Trots att lasergravyr i mässing är en välbeprövad metod som ofta känns lyxig och traditionell, går det att skapa även modern design med gravyr. Gravyr behöver heller inte vara smått, utan det går även att fräsa ur stora bokstäver, ett tips om du behöver en ny fasadskylt eller liknande. För dig som behöver få hjälp med lasergravyr i Stockholm finns många företag att välja bland, de flesta är pålitliga och har stor erfarenhet. Det kan vara bra att höra av dig till några olika aktörer för att se vilka maskiner de använder och vilka material de har möjlighet att gravera i.

Oavsett om du är intresserad av lasergravyr i trä, mässing, glas eller metall, kan du enkelt skapa en skylt som kännetecknar ditt företag. En del gillar den traditionella skylten i mässing, du hittar den ofta utanför äldre lägenhetsbyggnader samt vid hotell. Trä har numer blivit extremt populärt, särskilt i kombination med något mer rustikt och industriellt. En graverad skylt går naturligtvis även att få med integrerad belysning, ett bra tips om du ämnar placera skylten utomhus. Hitta ett bra företag inom lasergravyr i Stockholm redan idag!