Låt utomhusaktiviteter och varma brasor höja kvalitén på din vinterkonferens i Stockholm | Biztrends

Det är härligt med de olika årstiderna. De bjuder på olika förutsättningar för hur vi lever både till vardags och under högtider och ledigheter. Sommarens grillning i trädgården övergår i svampplockning till hösten och sedan börjar vi räkna ner mot jul- och nyårsfirandet. I början av ett nytt år väljer många att åka skidor och långfärdsskridskor innan våren kommer och vi kan njuta av varmare väder igen. Alla har nog sin favorit! En del människor gillar att jobba på sommaren och resa bort under vintern, andra tycker det är värt att jobba hårt under året, att få en lång ledighet under den varma årstiden. På jobbet finns återkommande rutiner, som julbord eller sommarfest inför ledighet och semester. Kanske finns det ett sätt att överraska med en ny strategi nästa år?

Alla arbetande människor har varit med om problemen med att hitta ett datum under våren som passar alla. Från påsk och framåt fylls kalendrarna med avslutningar, examenskalas, studentfester, konfirmationer och allehanda aktiviteter på jobbet och i privatlivet. Så låt oss stryka den perioden på året för att istället utveckla idén om en vinterkonferens i StockholmEn sådan kan bli en smart lösning på problem med att synkronisera tid och plats för alla deltagare.

Om du förlägger ditt event till huvudstadsregionen finns det en mängd roliga alternativ. Du och kollegorna kan stiga in i vackra, uppvärmda och funktionella lokaler och glömma kylan utanför. Alla praktiska förutsättningar som mat, teknik och talare är på plats. Det är smidigt att ta sig hit och alla hinner hem till kvällen. Eller – om ni hellre vill, så håller ni till på ett spa eller en herrgård på landet. Då får ni mera tid att umgås under middagen på kvällen och med gemensamma aktiviteter inne eller ute. Diskutera konferensanläggning i Stockholm med din arrangerande partner. Du kommer att få många tips och uppslag att välja mellan.

Kanske är det dags att gå ”all in”? Det vill säga, du vill tydligt markera att nu händer det något nytt. Vi paketerar den här upplevelsen på ett oprövat sätt. Kanske knyter du den till en händelse utanför er egen värld på arbetsplatsen. Slalomtävlingar, Vasaloppet, konserter… Ni drar till Dalarna, Åre eller åker ut i skärgården. Du har säkert några tävlingsinriktade kollegor, må det gälla skidåkning, matlagning eller snöbollskrig. De kommer att inspireras av tanken på en vinterkonferensOfta finns en stor poäng med att blanda in så många sinnen som möjligt, om du vill skapa gemensamma starka minnen. Tänk i termer av smaker, dofter, synintryck och ljud. Tystnaden på en kobbe när isen lagt sig, termosen med varm choklad i ryggsäcken på fjället eller en regelrätt After ski, vid en värmande brasa. Underskatta inte värdet i de gemensamma upplevelserna. Minnena kan göra stor skillnad när ni är tillbaka i vardagen.