KONFERENSRESA MALLORCA | Biztrends

Sakta ner tempot, upplev yoga på stranden och njut av slow food på Mallorca, den spanska ön i Medelhavet som i allt större utsträckning lämpar sig väl för ekologiskt hållbar turism. KONFERENSRESA MALLORCA med hållbarhet som tema är ett attraktivt alternativ på konferensresemarknaden. Hållbarhet har med coronavirusets framfart blivit ett ännu starkare begrepp och alla har vi kunnat dra viktiga lärdomar av coronakrisen i vårt samhälle och världen. På Mallorca finns många hotell med hållbarhetstänk som genomsyrar allt – allt ifrån återvunnen inredning, närodlade grönsaker på menyn, vegansk frukostbuffé, yoga som ingår i rumspriset och härlig spaavdelning för välgörande bad och sparitualer. KONFERENS MALLORCA – med hållbarhet i fokus.

I byn Caimari finns slow food-restaurangen Ca An Toneta, som drivs av systrarna Maria och Teresa Sollivellas. Byn Caimari är mest känd för olivmässan som äger rum i november varje år. Fina målningar av konstnären Albert Pinya pryder väggarna i Ca An Tonetas lokaler. Restaurangen erbjuder en närodlad och ekologisk sexrättersmeny. Ca An Toneta har fått fina recensioner i bland annat Financial Times. Auberginer fyllda med bläckfisk och soltorkade tomater är bara två av delikatesserna som finns att smaka hos systrarna Sollivellas i Caimari. KONFERENS MALLORCA – med närodlat och ekologiskt på menyn. 

Med sitt fridfulla läge på landsbygden passar Caimari utmärkt för en kombination av konferens och avkoppling. Caimari, som ligger cirka tre mil från Palma de Mallorcas flygplats, är en bra bas för att utforska den mallorcanska landsbygden till fots eller på cykel. Varför inte förlägga konferenspassen utomhus? Det brukar vara uppskattade inslag på konferensresor. Att besöka Caimari i november då olivmässan äger rum är något som bjuder på många intressanta smakupplevelser. KONFERENS MALLORCA – upplev den idylliska mallorcanska landsbygden.

BOKA KONFERENSRESA MALLORCA – MED BESÖK PÅ VINGÅRD OCH CITRUSODLING

Många anser att Mallorca – och många andra populära resmål – behöver fler ansvarsfulla turister. Att turisterna lämnar platsen som den var när de kom är en liten men betydande del av det ansvarsfulla resandet. Många av Mallorcas vinproducenter odlar sina druvor utan bekämpningsmedel. BOKA KONFERENSRESA MALLORCA och gör ett besök på en vackert belägen vingård med ekologisk produktion. En härlig miljö för en lyckad konferens. Ett besök på en ekologisk citrusodling kan också vara en intressant upplevelse. Köp gärna med några burkar hemmagjord marmelad och chutney som gåvor till nära och kära. 

GRUPPRESA MALLORCA – både storstad och landsbygd

GRUPPRESA MALLORCA kan såklart innehålla både landsbygd och storstad. Mallorcas huvudstad Palma de Mallorca har mycket att erbjuda. En idé är att tillsammans upptäcka staden under en joggingrunda. Katedralen La Seu, en av Europas största helgedomar, är väl värd ett besök. Nedanför katedralen ligger Palmas hamn, en trevlig plats att strosa omkring på och kanske beskåda fiskebåtarna då de kommer in till land med dagens fångst. Självklart bjuder gruppresa Mallorca även på goda möjligheter till bad och avkoppling på stranden. Kanske var det just stränderna som lockade de första svenska charterturisterna till ön år redan år 1955. Tapas, paella och skaldjur är bara några av läckerheterna som finns på kvällens meny. Middagen avnjuts med fördel på en restaurang med vacker utsikt över havet. Oförglömliga kvällar med gänget, värda att minnas när alla är tillbaka på jobbet. Det vackra kvällsljuset, doften av havssalt och varma vindar dröjer sig kvar i minnet lång tid framöver. GRUPPRESA MALLORCA – planera för framtiden.