Konferensresa Madrid – kulturell konferens i den spanska huvudstaden

Konferensresa Madrid – besök den gyllene konsttriangeln

Att besöka den gyllene konsttriangeln med Pradomuseet, Thyssen-Bornemisza och Reina Sofía är en kulturell upplevelse som är något utöver det vanliga.

Konferensresa Madrid och en promenad längs promenadstråket Paseo del Prado leder er fram till Pradomuseet som innehåller en av världens främsta konstsamlingar. Här finns till exempel en stor samling av den spanske konstnären och grafikern Francisco de Goya, som flyttade till Madrid år 1774.

Konferensresa Madrid med besök på konstmuseet Thyssen-Bornemisza ger er en fin inblick i bland annat Pablo Picassos och Salvador Dalís fantastiska konstskatter. Sommartid har ni från museets takrestaurang utsikt över det grönskande promenadstråket Paseo del Prado. Passa gärna på att besöka museibutiken och köp med er något vackert och minnesvärt till nära och kära, och varför inte ett eller flera minnen att sätta upp på väggen i företagets lokaler?

Konferensresa Madrid med besök på det moderna museet Reina Sofía ger er också en inblick i bland annat Picassos verk. Här finns till exempel den kända målningen Guernica, ett minnesmärke över staden Guernica som under det spanska inbördeskriget förstördes av ett nazityskt bombflyg. En reproduktion av målningen Guernica finns i FN:s högkvarter i New York.

Alla tre museer – Pradomuseet, Thyssen-Bornemisza och Reina Sofía – har bra serveringar och trevliga museibutiker.

Värt att se är även Caixa Forum som på husgaveln pryds av en vertikal trädgårdsinstallation anlagd av fransmannen Patrick Blanc.

Konferensresa Madrid – upptäck några av världens främsta konstsamlingar.

Konferens Madrid – tapastur, flamenco och intensivkurs i spanska

Den spanska huvudstaden rymmer såklart mängder av tapasbarer. Några timmars vandring i Madrid med stopp på några av dessa tapasbarer ger en bra smak av den spanska kulinariska traditionen. Konferens Madrid med tapasvandring låter er smaka iberisk skinka, lokalt tillverkade ostar och paella. Konferens Madrid med tapastur kan också erbjuda en smak av oliver, nötter och sardiner. Det finns många olika sägner kring tapastraditionens ursprung. Det sägs till exempel att små bitar av mat förr i tiden lades ovanpå vinglasen för att hindra flugor eller sand från att dyka ner i glasen. Ordet ”tapas” kommer från verbet ”tapar”, som kan översättas med ”täcka” eller ”lägga på ett lock”. Konferens Madrid – med en smakrik kulinarisk vandring.

En konferens i Madrid kan lätt kombineras med en önskvärd kurs. Kanske lockar flamencons hetta? Många uppskattar också intensivlektioner i spanska. Spanska är ett av världens mest talade språk. Spanska är ett av FN:s sex officiella språk och är dessutom officiellt språk i mer än 20 länder. Konferens i Madrid – Hasta pronto! Vi ses snart!

Studieresa Madrid med tåg eller buss passar bra om ni har lite längre tid och kanske vill göra ett stopp längs vägen. Kanske vill ni till exempel stanna i Barcelona.

Investera i en konferensresa utomlands och upptäck södra Europa tillsammans. Bilbao är ytterligare en intressant destination som lämpar sig väl för både tapasturer, cykling, vandring och strandliv. Bienvenido a España – Välkommen till Spanien!