Ungerns huvudstad Budapest bjuder på både avkoppling i form av hälsobringande termalbad och spa och storstadsliv med konst och museer. Den goda ungerska maten lockar med mustiga grytor med smak av paprika och lök. 

Bland stadens mest intressanta museer finns Budapestmuseet som ryms inne i slottet i Budapest. Här finns bland annat de permanenta utställningarna ”Budapest under medeltiden” och ”Budapest i modern tid”, som ger en god inblick i Budapest både i dåtid och i nutid. 

Ytterligare två intressanta museer är Etnografiska museet och Konsthallen. Etnografiska museet ligger mitt emot parlamentet, som i sig är en sevärdhet. Ungerns parlamentsbyggnad stod färdig år 1904 och hör till Europas äldsta parlamentsbyggnader. Etnografiska museet och parlamentet ligger vid Kossuth-torget. Vid Hjältarnas torg ligger både Budapest konstmuseum och Konsthallen. Hjältarnas torg är en del av Unescos världsarv. Konsthallen rymmer samtida konst och ordnar varje år flera moderna utställningar med verk av både fotografer och konstnärer och alla typer av modern konst. Resa Budapest – en resa i konstens tecken. 

Budapest kallas ibland för ”City of Spas” eller ”termalbadens stad”. I staden finns ett stort antal varma källor som erbjuder sköna bad som är välgörande för både kropp och själ. Széchenyi termalbad är en av Europas största termalbadsanläggningar. Det varma vattnet används ofta i medicinskt syfte för att lindra kroniska ledsjukdomar och inflammationer. Ett bad här är ett perfekt sätt att ge vila och kraft åt kroppen, inte minst efter en dags vandring i den ungerska huvudstaden. Resa Budapest – välgörande för både kropp och själ.

 

Budapest aktiviteter – Walk & Talk, kyrkokonsert och goda smaker av Ungern

En promenad längs Donau är en trevlig aktivitet i Budapest. Ett konferenspass i form av så kallad Walk & Talk brukar vara ett uppskattat inslag på konferensresan. Med vacker utsikt och inspirerande miljö finns goda möjligheter till givande samtal som tar diskussionen in på oväntade vägar. Det oväntade och överraskande är ofta det som ger möjlighet att komma på nya tankar och idéer. Floden Donau delar upp Budapest i två delar – Buda och Pest. Buda är den västra delen av den ungerska huvudstaden och Pest är den östra delen där innerstaden finns. Floden Donau har sin källa i bergsområdet Schwarzwald i södra Tyskland. Donau har inspirerat många människor. Boka Konferensresa Budapest och låt er inspireras av den vackra floden Donau. 

Vid ett besök i Budapest i juletid är Sankt Stefansbasilikan väl värd ett besök. Har ni tur kan ni uppleva en fin och stämningsfull konsert i kyrkan. Sankt Stefansbasilikan ligger i Pest på den östra sidan om Donau. Sankt Stefansbasilikan anses vara Ungerns viktigaste kyrkobyggnad. Konferens Budapest – upplev vacker julstämning i den ungerska huvudstaden.

Budapest aktiviteter kan vara verkligt insiktsfulla, som till exempel ett besök på Invisible Exhibition, en utställning som ger en känsla av hur det är att vara blind. Guider på Invisible Exhibition är blinda eller synskadade personer. Ett besök på Invisible Exhibition blir en övning i att använda andra sinnen än synen, såsom hörsel, doft, smak och känsel. Det går att boka en ”Invisible Dinner”, där middagsgästerna får prova på att äta utan att se något och i stället använda sina övriga sinnen. Sinnesövningar som dessa kan både frambringa en ödmjukhet inför livets gåvor och utveckla en bättre förmåga att förstå vår omgivning. 

En Konferensresa Budapest är helt klart en väl värd investering i företagets medarbetare. Budapest aktiviteter kan bidra till ett välmående team som växer tillsammans.