KONFERENS I PRAG | BIZTRENDS

30 helgonskulpturer i barock väntar på Karlsbron i den tjeckiska huvudstaden Prag. På bron över floden Moldau råder en magisk och romantisk stämning. Karlsbron, som är Prags äldsta bro, öppnade år 1402. Vackra lampor pryder bron och lampornas ljussken bidrar till den speciella stämningen. Att sakta vandra fram över bron är en upplevelse som lätt stannar kvar i minnet under lång tid framöver.

Härliga minnen att senare plocka fram på kafferasten på kontoret. Och det bästa av allt; bron med dess omgivningar är vacker alla tider om året. KONFERENSRESA PRAG – en bro av gemenskap.

Prags gamla centrum är sedan år 1992 upptaget på Unescos världsarvslista. Stadsdelen har behållit sin medeltida prägel och att vandra omkring i gränderna här är lite grann som att förflytta sig till en annan tid.

Det är lätt att föreställa sig hur stadslivet en gång såg ut i den gamla staden. Gågatan Celetná är en av Prags äldsta gator. Gamla stadens torg användes som marknadsplats under medeltiden. Här finns det astronomiska uret på Gamla stadens rådhus som är intressant att beskåda då klockan slår varje timme och de tolv apostlarna rör sig vid urtavlan. Prag innehåller mängder av vackra byggnader att beskåda och det är en sann fröjd att vistas i staden och bara njuta av tiden som den kommer.

Vistelsen i staden bjuder på många intressanta samtalsämnen som lätt kan bli konferensens tema. KONFERENS PRAG – med smak av medeltiden.

Prag har ofta ansetts vara en av Europas vackraste städer. Den ena vackra byggnaden efter den andra och den ena vackra vyn efter den andra är vad som visar sig under en stilla promenad i staden. Att fotografera i Prag är ett nöje som tilltalar många. Kanske kan fotona bli en del av konferensens tema.

Att flera konferensdeltagare vistas på en och samma plats vid samma tid och ända med kameran lyckas fånga så många olika ögonblick och olika infallsvinklar är ett intressant fenomen. Kanske kan fotona även resultera i en gemensam fotoutställning efter resan hemma i Sverige. KONFERENSRESA PRAG – med flera infallsvinklar för en starkare dynamik.

 

BOKA KONFERENSRESA PRAG och upptäck stadens många spiror och torn

Pragborgen är enligt Guinness rekordbok det största slottet i världen. Inom borgområdet finns bland annat Sankt Vitus-katedralen, som är Prags domkyrka och säte för Prags katolska ärkebiskop. Den vackra katedralen kan därmed ses som den tjeckiska statens andliga symbol. Sankt Vaclavs grav i ett av katedralens sidokapell har blivit något av en pilgrimsplats. Sankt George-basilikan (Sankt Görans basilika), som också är belägen inom Pragborgen, är den äldsta bevarade religiösa byggnaden i Prag.

På Gyllene gatan inom borgområdet finns många välbevarade färgglada hus. På Gyllene gatan 22 bodde författaren Franz Kafka under en tid. Att gå i Kafkas fotspår i Prag är naturligtvis ett intressant och möjligt tema för KONFERENS PRAG

BOKA KONFERENSRESA PRAG och ge er tillsammans ut på en intressant och innehållsrik promenad i Tjeckiens vackra huvudstad. En konferensresa som garanterat ger många fina minnen och tid för gruppens alla medlemmar att utvecklas tillsammans. KONFERENS PRAG – fina upplevelser vid floden Moldau.