KONFERENS ISTANBUL | Biztrends

Asien och Europa. Öst och väst. Nytt och gammalt. Istanbul är en spännande mötesplats på gränsen mellan två världsdelar. BOKA KONFERENSRESA ISTANBUL och upptäck den pulserande världsmetropolen. På bara några dagar eller över en helg hinner ni uppleva mycket. 

Passa på att besöka den omdiskuterade Hagia Sofia, som är i världens blickfång efter att museet omvandlats till en moské och de första fredagsbönerna på 85 år hölls i slutet av juli 2020. Hagia Sofia är sedan år 1985 upptagen på Unescos världsarvslista. Hagia Sofia grundades som en katedral på 530-talet och omvandlades under det Osmanska riket till en moské. År 1934 godkände det moderna Turkiets grundare Mustafa Kemal Ataturk Hagia Sofias status som museum och det kom att bli en viktig symbol för öppenhet och tolerans för alla trosuppfattningar. KONFERENSRESA ISTANBUL – med unika världsarv.

Kanske väljer ni att ha en konferens ombord på en båt på Bosporen, sundet mellan Europa och Asien. En trevlig kvällstur i solnedgången ger enkelt en fin inramning till exempelvis en presentation av ett grupparbete som deltagarna har fått ägna dagen åt på egen hand i Turkiets största stad. Tema arkitektur kan vara intressant, liksom matkultur, som är ett stort ämne i Istanbul. En kulinarisk resa genom Istanbul erbjuder många delikatesser såsom shish kebab med vitlöksyoghurt, pistagenötter och raki, och turkisk pannkaka gozleme. KONFERENS ISTANBUL – ett hav av smaker och dofter.

GRUPPRESOR ISTANBUL – med lagstärkande aktiviteter och gruppövningar

En annan kul idé är att arrangera en roddtävling på Bosporen. Först till Europa vinner! Roddövningar kan vara ett roligt lagarbete som testar lagkapaciteten till det yttersta. BOKA KONFERENSRESA ISTANBUL med roliga gruppövningar som kräver samarbete. Att stärka gruppkänslan har definitivt positiva effekter på både motivation och arbetsmoral i företaget. Att utveckla samhörigheten och skapa verktyg för konflikthantering är av stor vikt för alla företag och GRUPPRESOR ISTANBUL ger er de rätta verktygen för att komma framåt med gruppens utveckling – på både individnivå och gruppnivå. 

Yerebatan Saray, det sjunkna palatset, är en intressant sevärdhet i Istanbul. Det är en underjordisk cistern, en välbevarad reservoar som byggdes under 500-talet för att ge vatten åt staden som på den tiden hette Konstantinopel. Cisternen, som också kallas för Basilikacisternen, rymmer 100 000 kubikmeter vatten. James Bond-filmen ”From Russia with Love” har en berömd scen som spelades in I den underjordiska cisternen Yerebatan Saray. Upptäck denna dolda värld tillsammans med gänget. KONFERENSRESA ISTANBUL – en resa i vattenelementet.

Ett besök på den stora basaren Kapali Çarsi i Istanbul är en intressant upplevelse. Det är en av världens äldsta och största inomhusmarknader med 64 gator och cirka 4 000 affärer. Textilier var en vanlig handelsvara här redan då basaren öppnades för drygt 500 år sedan och än idag finns här fina färgglada traditionella turkiska tyger att köpa – bland så mycket annat. Att bara strosa omkring och titta i detta myller är en fröjd och en upplevelse utöver det vanliga. 

Ett besök på ett hamam, som det turkiska badet kallas, är välgörande för både kropp och själ. En lite annorlunda typ av friskvård för företagets trötta medarbetare som kan ge nytt liv, ny kraft och ny energi. Hamam blev vanliga under det ottomanska riket och spelade då en stor roll som platser att umgås på samtidigt som de var rum för rituell rening. KONFERENS ISTANBUL – friskvård för företaget. För pigga och glada medarbetare.