Det hydrauliska systemet har revolutionerat bygg- och konstruktionsbranschen och fick sitt genombrott under 1960-talet. Sedan dess är det en väl använd teknik för komplicerade och stora byggprojekt runt om i hela världen, och den är speciellt uppskattad vid glidformsgjutning. I denna artikel kan du läsa mer om glidformsgjutning med en hydraulisk pump och metodens främsta fördelar.

Vad är glidformsgjutning?

Glidformsgjutning har använts på olika sätt i flera hundra år, men den moderna tekniken har underlättat stora byggnadsprojekt avsevärt. Hydraulisk glidformsgjutning gör stora byggnadsarbetet enklare, säkrare, och effektivare. Processen börjar med att tillverka en glidform på marken som sedan fylls med betong. Sakta flyttas formen uppåt under tiden betongen stelnar och blir hård. Den hydrauliska pumpen kommer in i bilden för att kunna flytta glidformen uppåt. 

 

Tekniken används ofta för högre byggnader och ger ett jämnt resultat helt utan demontering och montering av ställningar. Glidformsgjutning är inte bara den mest effektiva metoden, utan också den mest ekonomiska tekniken eftersom du får ditt önskade resultat 5-7 gånger snabbare än med de traditionella metoderna. 

 

Ytterligare en fördel med glidformsgjutning är att det är en relativt enkel process. I vissa fall behövs inte ens kranar och tekniken kräver ingen specialkompetens. Arbetet sker oftast 24 timmar om dygnet som är en av faktorerna till det snabba resultatet.

Visste du att…?

  • Hydraulisk glidformsgjutning är en svensk uppfinning? 1944 uppfann Bygging-Uddemann den revolutionerande tekniken, och idag är dom världsledande inom glidformsgjutning av höga betongbyggnader.
  • Du kan färdigställa upp till 8 meter per dygn med en hydraulisk pump till glidformsgjutningen?
  • Du kan köpa en hydraulisk oljepump från uppfinnarna själva! Bygging-Uddemann erbjuder bland annat hydraul aggregat och hydrauliska kontrollpaneler.

Hyra eller köpa hydraulisk oljepump?

Du kan både hyra och köpa en hydraulisk oljepump. Om ni inte behöver en pump till ert vardagliga arbete kan ni med fördel hyra utrustningen, men det kan vara en god idé att köpa en hydraulisk oljepump om den används regelbundet.

 

Kontakta experter om ni behöver hjälp med att köpa eller hyra utrustningen. Företag som är erfarna med denna typ av arbete har full koll på vad som behövs och kan hjälpa er komma fram till vad som är mest lönsamt. Tänk på att du inte bara behöver en hydraulisk oljepump för glidformsgjutning, utan även andra tillbehör. 

 

Bygging Uddemann är ett av företagen som kan hjälpa er att utveckla glidformslösningar anpassade efter ert unika projekt. TV-torn, skorstenar och silos kan behöva unika lösningar för ett ekonomiskt och säkert projekt.