Rolex Air King | Rob Engström

Många ställer sig frågan “hur mycket kostar en äkta Rolex-klocka?”. För många är det en dröm att någon gång i livet äga en Rolex. Det exklusiva klockmärket grundades för över hundra år sedan och har länge varit det främsta valet för klockfantaster. Med vad är prislappen på denna exklusiva klocka? Rolex har ett stort utbud med allt från vardagliga klockor som passar förstagångsköparen till riktigt dyra klockor i begränsad upplaga till klockfantasten. 

Hur mycket kostar en äkta Rolex-klocka” är en svår fråga att svara på. De har varierande priser och allt beror på vilken modell du är ute efter.

Den billigaste Rolex-klockan

Den billigaste Rolex-klockan idag är Oyster Perpetual som kostar mellan 60 000 och 100 000 svenska kronor. Trots att Rolex-klockorna ofta stiger i värde, eller i alla fall behåller sitt ursprungsvärde, finns möjligheten hitta billigare klockor på andrahandsmarknaden. 

Rolex Oyster Perpetual anses vara den ultimata klockan för förstagångsköparen på grund av dess enkla ur. Klockan har inte lika avancerade funktioner som andra Rolex-klockor, och den fungerar perfekt som en klocka att använda till vardags. 

Världens dyraste klocka från Rolex

Från den billigaste Rolex-klockan på marknaden till den absolut dyraste. 2017 såldes Paul Newmans Rolex Daytona för 148 miljoner kronor på auktion. Armbandsuret bars av legenden själv och slog då inte bara rekordet för världens dyraste klocka från Rolex utan världens dyraste klocka någonsin. Senare har rekordet slagits av Patek Philippe Grandmaster Chime. 

Som nämnt såldes Paul Newmans Rolex Daytona på auktion och fanns aldrig tillgänglig för Rolex kunder. Världens dyraste klocka från Rolex har och kommer alltid att säljas på auktion, och har många gånger burits av legender som Paul Newman. 

4 klockor från Rolex

Nu vet du priset på Oyster Perpetual och Paul Newmans Rolex Daytona, men vad kostar de andra Rolex-klockorna? Vi listar 4 populära Rolex-klockor och dess priser. 

  • Rolex Explorer. Klockar kostar i nyskick mellan 60 000 och 130 000 kronor. En Rolex Explorer ger dig så mycket för pengarna med tanke på att urverket håller samma höga kvalitet som dubbelt så dyra klockor från Rolex. 
  • Rolex Submariner. I nyskick kostar klockan mellan 120 000 och 250 000 kronor. Rolex Submariner har en extra tålig konstruktion.
  • Rolex Datejust. Klockan kostar i nyskick cirka 110 000 till 220 000 kronor och är något mer tålig än andra Rolex-klockor.
  • Rolex Milgauss. Klockan kostar i nyskick cirka 100 000 till 120 000 kronor och är mest lämpad för ingenjörer och forskare med dess hölje som skyddar mot elektromagnetiska fält på upp till 1000 Gauss.

Frågan “hur mycket kostar en äkta Rolex-klocka?” är irrelavant för många Rolex-älskare. De sätter värde på kvalitet och hantverk, och vet att en välservad Rolex kan gå i arv mellan generationer. För den som ändå är priskänslig kan det vara tröstande att veta att Rolex har många fina klockor i flera olika prisklasser ー du behöver inte köpa världens dyraste klocka från Rolex för att få en exklusiv klocka att åldras med.