ergonomisk kontorsstol som kan förbättra din hälsa | Biztrends

Har du tagit dig tiden att noggrant se över din arbetsplats och om den är så optimal som möjligt? De flesta människor spenderar nästan åtta timmar på jobbet varje dag och då gäller det att du har en ergonomisk kontorsstol som erbjuder de bästa möjliga förutsättningarna för nacke, rygg och höfter. Fel position kan lätt leda till skador orsakade av felbelastning eller stillasittande. Det är mycket bättre att jobba förebyggande än att behöva ta hand om redan uppstådda arbetsskador, både för den anställde och arbetsgivaren. Ergonomi handlar om att utforma en arbetsplats med möbler och tillbehör som möjliggör enkelt användande och högre säkerhet. Nedan följer några av fördelarna med ergonomi på arbetsplatsen, både när det kommer till din hälsa och produktivitet.

Ta del av en mängd hälsofördelar

Hur du sitter vid ditt skrivbord påverkar din hälsa. Att under en hel dag sitta i en obekväm position sliter på kroppens muskler och leder vilket kan orsaka obehag, smärta och trötthet i nacke, axlar och rygg. Kanske har du inte hunnit inse att du har suttit på fel sätt förrän du redan känt av smärtan. En ergonomisk stol är därför otroligt viktigt för att förbättra din hållning och erbjuda komfort varje dag. Nedan följer några av dess hälsofördelar:

  • Hållning: Med rätt hållning hålls din kropp upprätt och i linje. På så sätt upplever du mindre obehag och smärta. Välj en justerbar stol som tillåter fötterna att ligga platt mot golvet och knäna att hålla en 90 graders vinkel i parallellt läge med dina höfter. Ett fotstöd kan hjälpa dig att få en bra position.
  • Rygg: Utan ett ordentligt stöd kommer din rygg och ryggrad utsättas för stress som kan orsaka svår smärta. Ryggstödet på din stol bör därför vara tillräckligt högt för att stödja hela din ryggrad. Det är även bra om den är formad för att följa din ryggrads naturliga kurva och ha en vinkel som passar din kropp.
  • Nacke och axlar: Har din stol inget nackstöd kan den orsaka stelhet i nacke och axlar eller ännu allvarligare problem som cervikal spondylos. Ett nackstöd ger stöd åt ditt huvud och nacke när tittar på dataskärmen eller pratar i telefon.
  • Höft: En alltför hård stol kommer ge onödigt mycket tryck på dina höfter. Välj en vadderad stol med bra sittdjup för att minska på slitaget på dina höfter. Välj en stol som är anpassad efter din kropp.

Hos ergonomiprodukter.se hittar du en mängd olika ergonomiska möbler och tillbehör. Välj bland att från kontorsstolar och höj- och sänkbara skrivbord till ståmatta och förstoringslampa med led.