Om du både är en Ferrari-entusiast och klockfantast, kommer Hublots LaFerrari definitivt att väcka ditt intresse. LaFerrari-klockan är en av de mest eftertraktade klockorna i världen, som kombinerar Hublots hantverk med Ferraris motorsportsarv. I den här bloggen kommer vi att ta en titt på historien bakom Hublots LaFerrari-klocka för att få reda på varför den är ett måste för både bil- och klockentusiaster.

Historien bakom Hublots LaFerrari-klocka

Hublot och Ferrari har samarbetat sedan 2012, när de först lanserade Hublot Big Bang Ferrari-klockan. Men det var inte förrän 2013 som de lanserade sin mest ikoniska produkt tillsammans – Hublots Ferrari-klocka (ibland kallad La Ferrari).

LaFerrari-klockan är inspirerad av Ferraris LaFerrari, en av Ferraris mest ikoniska bilar genom tiderna. Bilen lanserades 2013 och var den första bilen från Ferrari att använda en hybrid V12-motor. Klockan har designats för att spegla bilens futuristiska utseende och tekniska innovationer.

Design och funktioner hos LaFerrari

LaFerrari-klockan från Hublot utkom i en begränsad utgåva av endast 50 exemplar. Klockan har en imponerande boett på 45 mm i diameter, tillverkad av lätt titan. Hublot-klockan har även en genomskinlig urtavla, som visar upp klockans inre, vilket ger ett extra lager av estetiskt intresse.

Klockan har flera unika funktioner, inklusive en chronograph-funktion med två subdials för att mäta förfluten tid. Dessutom har klockan en effektreserv på upp till 50 timmar, vilket gör att den kan hålla igång en längre tid utan att behöva laddas.

En annan unik funktion på klockan är dess pusher. Det är inte en vanlig pusher som du hittar på de flesta klockor för att starta eller stoppa tidtagningen. Istället har Hublot utvecklat en pusher som efterliknar LaFerraris pedaler. Detta ger klockan en ytterligare koppling till bilens design och känsla.

Varför ska du köpa Hublot LaFerrari-klockan?

Det finns flera anledningar till varför du bör överväga att köpa Ferrari-klockan från Hublot. För det första är klockan en av de mest eftertraktade och sällsynta klockorna på marknaden idag. Endast 50 exemplar av klockan har tillverkats, vilket gör den till en av de mest exklusiva klockorna som du kan äga.

För det andra kombinerar LaFerrari-klockan två ikoniska varumärken – Hublot och Ferrari. Detta ger klockan en speciell betydelse för både bil- och klockentusiaster. Om du är en sann fan av båda dessa varumärken, är LaFerrari definitivt något för dig. 

Tre kändisar som setts bära den berömda klockan:

  • Lapo Elkann – den italienske entreprenören och modeikonen Lapo Elkann har setts bära en Hublot LaFerrari-klocka på flera tillfällen. 
  • Usain Bolt – den jamaicanske sprintern och olympiska guldmedaljören Usain Bolt är känd för att bära en Hublot LaFerrari-klocka. 
  • Jay-Z – den amerikanska rapparen och musikmogulen Jay-Z har också visat sin kärlek för klockan. Han har burit Hublot LaFerrari vid flera tillfällen, inklusive under sin uppträdande på Grammy Awards 2014.