Snygg Köksfläkt | Biztrends

Genom att investera i en kvalitativ och effektiv köksfläkt sätter du grunden för ett rent kök utan rök och stekos. Dessutom kommer kvaliteten på luften generellt i hemmet att bli betydligt bättre, vilket är bra både för att få möbler och inredning att hålla så länge som möjligt och för att ni som bor där ska hålla er så friska och välmående som möjligt. Är du i färd med att renovera ditt kök eller om har du insett att det är dags att byta ut din gamla köksfläkt mot en ny och snyggare kommer här några tips att ta med dig på vägen för att göra valet lite lättare.

Var ska köksfläkten sitta placerad?

Det första du bör fundera över när du ska välja ut en ny fläkt till köket är var du vill att den ska sitta placerad. Det finns nämligen flera modeller tillgängliga på marknaden där vissa är utformade för att fästas på väggen eller i taket, medan andra monteras i skåpet ovanför spisen eller i utrymmet bakom hällen för att automatiskt stiga upp när du behöver den. Titta därför på hur ditt kök är utformat och vilka förutsättningar du har att arbeta efter för att välja en snygg köksfläkt som passar så bra in hos dig som möjligt. Den ska både tillföra stil och design och komplettera resten av inredningen på ett fördelaktigt sätt, men också sitta på en plats där den gör så mycket nytta som möjligt.

Hur ser bostadens ventilationssystem ut?

En annan sak som är viktig att tänka på när du väljer köksfläktsmodell är att se över fastighetens ventilationssystem. Det är nämligen detta fläkten ska kopplas ihop med och därför gäller det att satsa på ett alternativ som är utformat för systemet ifråga och att den blir rätt monterad. Ett annat alternativ för dig som inte har ett ventilationssystem med intern eller extern köksmotor är att välja en modell utrustad med kolfilter. En sådan köksfläkt suger in luften i fläktkåpan för att sedan rena den med hjälp av kolfiltret innan luften slussas ut i rummet igen. Detta är ett vanligt alternativ för till exempel lägenhetshus där ventilationssystem inte finns tillgängliga. Moderna kolfilter klarar av att filtrera bort i princip all doft och stekos och håller i många år om du tar hand om det på rätt sätt. Var därför noga med att rengöra ditt kolfilter i din köksfläkt med jämna mellanrum för att det ska fortsätta fungera så effektivt och så länge som möjligt.

Har den de funktioner du efterfrågar?

En sista sak du bör fundera över innan du väljer ut en ny snygg köksfläkt är att titta på dess funktioner och egenskaper. Är fläkthastighet, belysning och användarvänlighet så som du förväntar dig? Detta är viktigt eftersom du troligtvis kommer använda dig av din köksfläkt i princip varje dag och de funktioner och egenskaper den erbjuder ska då kunna matcha det du efterfrågar.