Accept inkomstförsäkring

Den bästa inkomstförsäkring för dig beror på en rad olika faktorer. Vilket jobb du har. Vad för lön du har. Hur din nuvarande situation ser ut. Det finns inte nödvändigtvis någon “bästa inkomstförsäkring” som passar alla. I denna guide tänkte vi därför gå igenom några tips och tricks för att hitta den bästa inkomstförsäkringen för dig och din situation.

Vad ska man titta efter?

När du letar efter den bästa inkomstförsäkringen för dina behov bör du undersöka ett par olika detaljer gällande försäkringsbolagets inkomstförsäkring. Dessa inkluderar:

 • Antal ersättningsdagar
  Hur många ersättningsdagar erbjuder försäkringsbolaget? Många inkomstförsäkringar är begränsade till 120-150 dagar. Men det finns de som erbjuder ända upp till 300 dagar. Det är också en bra idé att hålla utkik efter ett försäkringsbolag som erbjuder flexibla ersättningsdagar där du kan bestämma själva hur många dagar du behöver ersättning.
 • Ersättningssumma
  Det kan variera markant från inkomstförsäkring till inkomstförsäkring hur stor utdelning du får. Hitta den bästa inkomstförsäkringen som ger mest tillbaka.
 • Extra jobbsökartjänster
  Medan det självklart är viktigt att få ut en inkomst för att klara av vardagen, så skadar det aldrig att ha få lite extra stöd för att hitta sitt nästa jobb. Många försäkringsbolag i anknytning med att du tecknar en inkomstförsäkring erbjuder även extra jobbsökartjänster för att lättare komma tillbaka in i arbetet.
 • Hjälp vid uppsägning med tillägg
  Utöver extra jobbsökartjänster erbjuder många försäkringsbolag som ett komplement till din inkomstförsäkring även hjälp vid uppsägning med tillägg i form av en uppsägningstvistförsäkring. Då kan du få professionell hjälp om du blir felaktigt uppsagd. 
 • Inkomstförsäkring pris
  Hur stor är det månatliga priset? Undersök vilka förmåner du får för varje inkomstförsäkring pris och hur stor den månatliga summan är. Hitta den som passar din situation och behov bäst.

Teckna en inkomstförsäkring idag och säkra din inkomst

Att plötsligt bli av med jobbet och bli utan inkomst är en upplevelse man vill undvika. Se till att teckna en inkomstförsäkring idag och få ut mer av din lön än det A-kassan kan erbjuda. 

Du bör överväga att teckna en inkomstförsäkring om du tjänar mer än 27 500 kr brutto per månad då a-kassan kan som mest betala ca 26 400 kr/månad, före skatt! Efter 100 dagar sjunker dessutom denna summa till 22 000 kr/månad före skatt.