FLYTTSTÄDNING | Biztrends

Vill du utnyttja din tid på ett roligare och mer givande sätt än med diskhandskar på och disksvampen i handen? Då kan det vara bra att boka in ett företag som kan hjälpa dig städa bostaden eller kontoret vid flytten.

Oavsett om du ska byta lokaler för kontoret eller om du ska flytta och byta bostad, finns det mycket att vinna på att anlita flyttstädning. Städning hör inte till svenskarnas favorithobby och särskilt inte något så omfattande som städningen vid en flytt. Detta är inte någon vanlig städning med lite dammsugning och rengöring av toaletten. Det här är kanske den mest noggranna städningen som finns. Eftersom någon annan ska ta över din gamla bostad eller ditt gamla kontor behöver stället vara i tipptopp. Allt ska vara fräsch och rengjort. Sådant tar betydligt längre tid än vad man kan tro. Om du inte tror att du kommer hinna att städa alltsammans själv är det bättre att du anlitar experter på städning.

Kom ihåg att efterfrågan för flyttstädning i Stockholm alltid är relativt stor. Visst, i huvudstaden finns det naturligtvis fler företag som erbjuder den här tjänsten, men också fler kunder. Med det sagt är det bra att ha så god framförhållning som möjligt så att du kan boka in just det företaget som du vill ha hjälp av. De bästa aktörerna blir uppbokade snabbast. När du ska boka flyttstädning är det bra att kontakta företaget i förhand. Du behöver få veta exakt vilka moment som ingår i priset, vilken tid företaget har möjlighet att komma och liknande. Det kanske också är så att du har några särskilda önskemål? Till exempel brukar fönsterputsning inte ingå i den vanliga städningen men är något man ofta kan applicera för en extra kostnad.

För att företaget inte ska behöva lägga massor av tid på att plocka undan sådant du själv kan göra, är det bra att gå igenom bostaden innan städfirman kommer. Se till att röja bort alla småprylar och helst även samtliga möbler. Om det går enkelt att dra fram spisen och tvättmaskinen kan städarna ofta sköta sådant själv, men ibland hoppar de över att städa inunder och bakom, speciellt om möblerna är alldeles för tunga. Detta kan vara bra att komma ihåg. Du kan alltid kolla upp hur städarna eller företaget vill ha det när du ska boka flyttstädning

En flyttstädning i Stockholm brukar vanligtvis gå riktigt smidigt och snabbt. Dessutom finns det en hel del städföretag som även kan erbjuda nedpackning och flytthjälp. Det kan vara värdefullt att kolla upp sådant eftersom du sparar mycket tid. Tiden räcker sällan till när det kommer till alla måsten som måste tas itu under en flytt. Kolla upp en bra firma inom flyttstädning redan idag och slipp göra det slitiga jobbet själv.