Fasad, tandkrona, implantat eller bro – alternativ för ett vackrare leende

Fasad, tandkrona, implantat eller bro - alternativ för ett vackrare leende

Fasad, tandkrona, implantat eller bro – alternativ för ett vackrare leende

Leendet är en stor del av hela vårt uttryck och är enormt viktigt för vårt självförtroende och självkänsla. Sneda tänder eller en ojämn tandrad kan korrigeras med hjälp av en tandställning eller retainer, skadade tänder kan repareras med en tandkrona eller bro och man kan få vitare och jämnare framtänder tack vare en fasad. Allt är möjligt med rätt tandvård.

Idag finns det många metoder och alternativ för ett vackrare leende. Dagens teknik är skonsam och materialen som används gör det svårt att se skillnad på riktiga eller konstgjorda tänder. Nedan tas en del av de behandlingar upp som kan användas både i reparerande och estetiskt syfte.

Porslinsfasader

Denna metod används på framtänderna och hjälper patienten till en vacker tandrad, både vad gäller form, färg och storlek. Porslinsfasader anpassas individuellt efter personen och består av väldigt tunna skal av porslin i den färg man önskar. Det tunna skalet gör att ljus släpps igenom vilket ger ett naturligt och verklighetstroget utseende. Fasader går att använda för en eller flera tänder.

Tandimplantat

Den här metoden används om man behöver ersätta en saknad tand. Ett jämnt och vackert leende kan ge självförtroendet tillbaka till någon som tappat en tand på en plats som syns. På detta sätt slipper man använda tandersättningar som inte är fixerade och heller inte fästa så kallade broar i de tänder som är friska. Detta är en permanent lösning av konstgjorda tänder.

Tandkronor

Skulle olyckan varit framme och man råkat skada en tand sätter man ofta dit en ny krona. Det gäller också om den egna kronan försvagats eller missfärgats på grund av gamla fyllningar eller karies. Man använder då helkeramiska tandkronor inte bara för att förlänga livslängden på tanden utan också för att förbättra dess utseende. Vad en tandkrona har för pris varierar beroende på vilket material som används, men helkeramiskt är ett bra alternativ både vad gäller hållbarhet och utseende.

Problem med tänderna kan uppstå när som helst och utan hjälp kan man uppleva mycket smärta och till och med förlorad livskvalitet. Hos TandCity kan man boka akut tandvård och få bukt på sina problem snabbt. Känn dig välkommen av den professionella personalen med lång erfarenhet och de ombonade och trevliga lokalerna. Man använder modern teknik och efter en säker och behaglig undersökning tas en skräddarsydd behandling fram just efter ditt problem, för estetiskt syfte eller ej. Alla är värda ett vackert leende.