hyra en skjutstativtruck | Biztrends

Hanterar du mycket och tunga varor i förråd, på byggarbetsplatser, i hamnar eller  lagerlokaler kan du med fördel använda dig av en anpassad truck för att få saker gjorda på bästa möjliga sätt. När varor ska lastas på och av från lastbilar, organiseras om inne på lagret eller bara staplas på varandra för bästa utrymmesbesparing behövs det maskinhjälp. Genom att använda dig av en specialanpassad truck kan du både säkert och problemfritt hantera dina gods enkelt utan att riskera att de förstörs. Detta gör att ni sparar både tid och plats.

Bästa sätt att hantera dina tunga varor på är med en skjutstativstruck. Dessa är högst på popularitetslistan inom lagerarbete då de är de mest mångsidiga i hela truckfamiljen. Anledningen till namnet är att de har ett stativ som kan skjutas in under varorna. Dessa kan sedan flyttas horisontellt upp och ner för att omorganisera eller placera varor där de behövs. Med stativens egenskaper blir det lätt för dig att flytta varor av och på transporter och också för att stapla eller frigöra varor från olika höjder utan att beröra de som är placerade under. Den starka medarbetaren klarar en tyngd på 1,4 ton och kan arbeta på upp till 12 meter. Detta gör dem till en av de mest uppskattade kollegorna på jobbet.

För att ha behörighet att hantera dessa maskinerier krävs ett truckkörkort B. Söker du jobb på lager är detta därför en uppskattad merit som kan få ditt CV att hoppa högst upp i ansökningshögen. Många lager, stora som små, kan behöva lite extra hjälp från denna allsidiga truck. Om du inte är i konstant behov och därför inte vill lägga en förmögenhet på att köpa en, kan du vända dig till en truckuthyrning. Där kan du hyra din önskade truck under både en längre eller kortare period. Har ingen på arbetet det nödvändiga körkortet? Då kan du dessutom hyra en förare för att få jobbet gjort säkert och enligt lag.

För dig som letar efter en mer permanent lösning kan istället sikta in dig på att köpa skjutstativstruck. Det finns mängder av begagnade truckar i toppkvalitet att hitta för att underlätta arbetet. Även här finns det möjligheter att se till även om ni inte har en kvalificerad förare på golvet. Med utbildningar och lärdom av maskinhantering av kompetent personal kan både du och dina kollegor lära sig att sköta maskineriet själva. Säkerhet är visäntligt vid hantering av dessa fordon så se till att få all den kunskap som behövs innan ni sätter igång med arbetet. Genom utbildningsprogram kan ni undvika farliga och onödiga skador på arbetsplatsen och njuta av ett bättre och mer effektivt arbetet.