Fördelar med ett trådlöst brandlarm | Biztrends

Skydda ditt hem eller verksamhet mot brand på ett effektivt sätt med ett trådlöst brandlarm. Larmet är utformat med optiska rökdetektorer och trådlösa färgkameror som ska placeras tillsammans. Dessa ska placeras var 50 m2 i byggnaden och finnas monterade på varje våningsplan, men varje enhet larmar var för sig. Genom färgbildsvideon kommer du snabbare kunna avgöra om branden är för stor för att klara av själv eller om räddningstjänst och/eller vaktbolag ska larmas. Själva systemet fungerar på så sätt att när till exempel rökpartiklar vid en brand tränger in i brandvarnarens kammare kommer ljusstrålen som finns där i att reflekteras och då även larma brandvarnaren. Trådlösa brandlarmssystem är ett bra sätt att skydda både byggnad och människorna som befinner sig där i och erbjuder en mängd fördelar för den moderna verksamheten.

Enkel installation

Ju mindre tid det tar att installera ett brandlarmssystem, desto bättre. Särskilt på arbetsplatser där det är viktigt att hinna med allt på schemat under en dag. I och med att brandlarmet är trådlöst behöver du inte syssla med kablar och sladdar, utan kan snabbt och enkelt hänga upp larmet där det passar. Sedan gäller det att installera det så att det aktiveras på rätt sätt. Har du inte möjlighet att montera och installera brandlarmet själv är det en bra idé att ta hjälp av ett företag som sysslar med exempelvis brandskydd.

Smart och flexibelt

Även flexibilitet är av yttersta vikt när det kommer till att välja brandlarmssystem för din fastighet. Det är möjligt att montera dem nästan var som helst, men det viktiga är att de sitter inom ungefär var 50 m2 i byggnaden och att de sitter monterade på varje våningsplan. Skulle dina behov förändras är det enkelt att flytta de trådlösa enheterna till en annan plats, helt utan krångel. Det gör att de även är enkla att ta med sig om du flyttar.

Ge dig själv de bästa förutsättningarna

Sammanfattningsvis erbjuder trådlösa brandlarmssystem en mängd olika fördelar för dig som letar efter ett effektivt och modernt brandskydd. Ett brandlarm med kamera gör att du snabbt kan se hur branden ser ut och därmed få en bättre uppfattning om räddningstjänst ska kontaktas. De optiska rökdetektorerna känner effektivt av de partiklar som uppstår vid brand och larmar genom de inbyggda sirenerna. Att råka ut för en brand kan liknas vid ett inbrott – du kan förlora värdefulla saker och byggnaden kan utsättas för stora skador, vilka båda kan resultera i stora kostnader. Genom att vara rätt förberedd och korrekt utrustad med brandlarm kommer du åtminstone ge dig själv de bästa förutsättningarna för så liten skada som möjligt.