Importerat vin från Tyskland |

Få tillgång till ett större utbud och importera vin från Tyskland

Så här i sommartider kan det vara otroligt gott att sippa på ett riktigt kallt glas vitt vin. Kanske har du någon gång funderat på hur det vita vinet egentligen framställs? Till skillnad mot vad man kan tro kan vitt vin vara gjort av både gröna och blå vindruvor. Varför det inte får någon färg är på grund av att skalet skiljs från druvan redan under tillverkningen, och då druvsaften är helt ofärgad påverkas inte vinet av skalets färg. För det mesta erbjuder vitt vin en karaktär som är lätt, smakrik och fyllig beroende på hur det är sammansatt. Rekommenderade sorter för nybörjare är Chardonnay, Riesling, Sauvignon Blanc och Moscato. Vitt vin passar utmärkt tillsammans med mjuka ostar, vitt bröd, kött, fisk och skaldjur samt fräscha sallader.

Experter på vita viner

Vill du testa riktigt goda viner av hög kvalitet ska du titta lite närmare på vin från Tyskland. Eftersom det sedan år 2007 är tillåtet för privatpersoner att handla vin, öl och sprit online från andra EU-länder kan du alltså få tillgång till ett helt nytt utbud. Det enda du behöver tänka på är att betala frakt samt svensk alkoholskatt på dina varor.

Vita viner utgör den största delen av Tysklands vinproduktion till skillnad från andra länder där oftast det röda vinet dominerar. Det gör tyska viner speciella och något de verkligen kan vara stolta över. I landet finns över 100 000 vinodlingar så du kommer helt klart kunna hitta och köpa vin från Tyskland som passar just dina smaklökar.

Vilken sort blir din favorit?

Är du ute efter ett halvtorrt vin finns det gott om Rieslingviner i flera prisklasser. Ett gott Riesling får gärna serveras runt 10-12 grader tillsammans med en god fisk- eller fågelrätt. Gillar du de lite sötare vinerna måste du testa deras specialitet Eiswein. Isvin, som det kallas på svenska, tillverkas på ett unikt sätt genom att druvorna skördas och pressas när de är frysta med en temperatur på cirka 7 minusgrader. Den krävande processen gör att man inte kan räkna med skörd varje år och därför kan priserna ligga lite högre. Vill du testa något annorlunda och lite extra lyxigt är det dock helt klart värt att testa detta vin med god honungston.

Från The Wine & Spirits Collective hittar du en mängd spännande viner, både vita och röda. Testa att importera ett vin från Tyskland nästa gång det vankas fest eller middagsbjudning, kanske hittar du till och med en ny favorit!