Hotellinredning är en viktig del av ditt hotells övergripande värdeerbjudande. Många skulle nog hävda att hotellinredning är det mest kritiska elementet av ett hotell (i kombination med kvaliteten på ens tjänster och bemötande av gäster). Och de kan mycket väl ha rätt – det dikterar varumärkesstandard, känsla för estetik och påverkar till och med hotellrummens prissättning.

För hotellägare kan ett nytt hotell ha många rörliga delar – projektet måste slutföras i tid, inom budget och överträffa gästernas förväntningar. Detta kan inte åstadkommas ensam. Det börjar med att sätta ihop rätt projektteam som delar din vision och som arbetar hårt för att förverkliga den.

Samarbeta med rätt konsult för att köpa hotellinredning

Varje hotell är unikt. Att samarbeta med rätt inköpskonsult för sin hotellinredning är fördelaktigt för nya såväl som befintliga hotell. Upphandlingskonsulter utgör en integrerad del av det primära hotellprojektet. Deras expertis på ledtid, leverantörsdatabas, logistik och specialiserade kunskaper om möbler och annan inredning kan vara av enormt värde, särskilt för förstagångshotellägare.

Inköpskonsulter har ofta med sig en lång erfarenhet i bagaget från att ha arbetat med en mängd olika hotell-, bostads- och kommersiella projekt. Inköpskonsulter ger inte bara råd om tidslinjer i enlighet med internationella helgdagar (vilket kan ha betydande inverkan på tillverkning och produktion) utan upphandlar också från leverantörer som överensstämmer med ditt hotells varumärkesstandarder. 

Konsulter kan också hjälpa till att utforma en konkret projektplan som ger en exakt uppdelning av uppgifter, deadlines och vem som ansvarar för de olika områdena. De är också ansvariga för att inredningen levereras till rätt plats och i rätt tid, vilket gör dem väsentliga för processen från design till leverans.

Stringent leverantörsförkvalificeringsprocess

Hotellinredningen kommer bli smutsig, gå sönder och på andra sätt skadas. Det är oundvikligt. Men även om så är fallet måste det redovisas mycket tidigt i processen. När allt kommer omkring, att välja rätt leverantör påverkar direkt kvaliteten och utseendet på din hotellinredning. Inköpskonsulter säkerställer att en strikt kvalitetsinspektion för varje leverantörer genomförs, inklusive men inte begränsat till fabriksbesök. Leverantörer måste producera artiklar som överensstämmer med angivna specifikationer och leverera utan tidsförskjutningar.

För nya ägare kan det vara särskilt användbart att välja en upphandlingskonsult med starka leverantörsband. Deras leverantörsrelationer kan då nyttjas för att få optimal prissättning och kvalitetsartiklar. Dessutom kan deras professionella historia av att arbeta tillsammans minska risker och oundvikliga förseningar i hotellprojektet.

Samarbeta med rätt konsult

Att inhandla hotellinredning som förstärker varumärket och som attraherar gäster är mer än att bara köpa in fina möbler eller att byta gardiner. Det handlar om att förstå målgruppen genom att veta vad de är ute efter och uppskattar när det kommer till design, färg och form i hotellinredning. 

Det är denna kunskap som kommer att skilja er från konkurrenterna, men det är lättare sagt än gjort, och det är inte alltid man själv besitter kunskapen. Då gäller det att hitta rätt inköpskonsult som besitter kunskapen om hotellinredning, har kontakterna och kan hjälpa er från start till slut med att hitta rätt hotellinredning för era behov och förutsättningar.