ehandelstrender | Biztrends

Sverige har en växande e-handelsmarknad och e-handeln har blivit alltmer populär i landet. E-handel har blivit en viktig del av det svenska näringslivet, och fler och fler företag väljer att satsa på en online närvaro. I den här artikeln kommer vi att undersöka de senaste e-handelstrenderna i Sverige, utvecklingen av e-handel, e-handelsplattformar i Sverige, och vilka som är de största e-handlarna i landet.

Vad är e-handel?

E-handel eller elektronisk handel är handel över internet. E-handel kan omfatta allt från att köpa en bok online till att köpa kläder, elektronik, livsmedel och mycket mer. E-handel kan också vara B2B (business-to-business) eller B2C (business-to-consumer) beroende på om företagen säljer till andra företag eller direkt till konsumenter.

E-handelns utveckling i Sverige

E-handeln har utvecklats snabbt i Sverige under de senaste åren. Enligt Statistiska Centralbyrån (SCB) så ökade e-handelns omsättning med 17,6% i Sverige under 2020 jämfört med året innan. Under pandemin har e-handeln också fått ett uppsving då fler människor valde att handla online istället för att gå till fysiska butiker.

E-handelsplattformar i Sverige

När det kommer till e-handel så finns det ett antal olika plattformar som företag kan använda sig av. De vanligaste e-handelsplattformarna i Sverige är WooCommerce, Shopify, Magento och PrestaShop. WooCommerce är den mest använda plattformen i Sverige medan Shopify är den mest populära plattformen internationellt.

Största e-handlarna i Sverige

Det finns flera stora e-handlare i Sverige som dominerar marknaden. De största e-handlarna i Sverige är IKEA, H&M, NetOnNet, CDON och Zalando. IKEA är den största e-handlaren i Sverige med en omsättning på 3,8 miljarder kronor år 2020.

Slutsats

Sammanfattningsvis är e-handel en starkt växande bransch i Sverige, med en stadig ökning av antalet konsumenter som väljer att handla på nätet. Den ökande tillgängligheten till internet och den ökade bekvämligheten att handla online har bidragit till denna utveckling.

Magento och WooCommerce är de två mest populära plattformarna för e-handel i Sverige, medan Shopify och PrestaShop också är vanliga val. De flesta av de största e-handlarna i Sverige har valt att använda en av dessa plattformar.

De största e-handlarna i Sverige är CDON, Apotea, Elgiganten, H&M och Zalando. Dessa företag har lyckats dra nytta av e-handelstrenderna och har etablerat sig som ledande aktörer i branschen.

Utvecklingen inom e-handel i Sverige kommer sannolikt att fortsätta att vara positiv och branschen förväntas fortsätta att växa i framtiden. Det är viktigt för företag som vill dra nytta av denna utveckling att ha en stark närvaro på nätet och att använda sig av de mest effektiva e-handelsplattformarna för att maximera sin potential på marknaden.