Dessa egenskaper bör en inredare ha

Dessa egenskaper bör en inredare ha

Letar du efter en professionell inredare? Att anlita en inredare kan vara utmärkt om du vill skapa dina drömmars hem. Dock kostar det en del och det är tyvärr inte alltid det blir rätt. För att du ska hitta rätt person för just ditt hem finns det en hel del egenskaper som du bör leta efter när du anlitar en inredare. Vi hjälper dig!

Färg och mönster

Något av det viktigaste när det kommer till inredning är färg och mönster. Ett rum där man blandar och mixar färger med mönster och olika material huller och buller, kommer kännas stressigt och oinbjudande. En inredare bör ha riktigt goda kunskaper inom färg och mönster och hur man matchar dessa på bästa sätt. De bör dessutom lyssna på dig som kund och ta reda på vad just du gillar. Kanske älskar du gult men vet inte riktigt hur du ska få in den starka färgen i rummet på ett smart sätt. Detta kan en professionell inredare lösa åt dig.

Utrymme, funktion och design

En annan viktig egenskap hos en inredare är att han eller hon ska kunna hitta en lösning som inte bara är snygg och estetiskt tilltalande. Ditt hem ska såklart även kunna vara praktiskt och ha smarta funktioner. Särskilt om du bor litet. En skicklig inredare hittar alltid bra lösningar för förvaring. Det kan bland annat handla om platsbyggda möbler, eller dold förvaring, exempelvis i en säng eller under en soffa.

Lyssnar på kunden

Den kanske absolut viktigaste egenskapen hos en inredare är kommunikationen. Inredaren du anlitar måste kunna lyssna på kunden, ta till sig det som efterfrågas men samtidigt ta fram en ännu bättre lösning som kunden inte tidigare har tänkt på. Inredaren ska ta kundens önskemål i beräkning när han eller hon tar fram planeringen. Detta är oerhört viktigt eftersom risken annars finns att du som kund står framför ett rum som inte alls känns bra.

För att du ska hitta rätt inredare är det alltid bra att efterfråga portfolio och få referenser. Då kan du kontakta andra kunder och se hur bemötandet var, hur inredaren jobbade och svarade på frågor och andra funderingar du kan ha.

Se till att du funderar på vad rummet ska användas till, om du har vissa måsten eller önskemål som är viktiga för dig samt vilken budget du har, innan du kontaktar en inredare. Då blir det lättare för både dig och inredaren att hitta den perfekta lösningen.