vandring-i-andalusien | Biztrends

Ett av de bästa sätten att uppleva Andalusien är på fot. Att steg för steg vandra längs med otroliga leder omgiven av vacker natur, i ett behagligt klimat perfekt för vandring, där du får möjlighet att möta den lokala befolkningen och utforska deras lokala historia, kultur och traditioner.

Det finns över 1300 leder av olika svårighetsgrader att vandra i Andalusien, varav 6 av dem är pilgrimsfärder som bara väntar på att utforskas av dig. Med ett sådant enormt utbud av vandring i Andalusien så skulle det vara en bedrift att hinna med alla under en livstid. Därför har vi i denna artikel gjort jobbet åt dig att identifiera och presentera de bästa vandringslederna i hela Andalusien.

Om du ska vandra i Andalusien är följande leder de som bör ligga högst på din bucketlist.

Caminito del Rey (Málaga)

Denna vandringsled restaurerades och öppnades 2015 och är i dagsläget en av Málagas största turistattraktioner. Rutten är totalt 7,7 kilometer varav 2,9 kilometer består enbart av gångbroar.

Gångbroarna går genom en storslagen ravin skapad av Guadalhorce floden, vars vertikala väggar sträcker sig upp mot 400 meter, med en bredd på mindre än 10 meter.

Caminito del Rey leden tar ungefär 4 timmar att vandra. Notera också att du måste boka i förväg för att få gå denna vandringsled då den har en maxkapacitet på 400 personer. Beroende på vilket säsong du planerar att vandra i Andalusien kan antalet intresserade vandrare överstiga denna siffra markant.

Alpujarra-leden (Granada)

Alpujarra-leden är en storslagen led som tillhör GR 142 och löper mellan Granada och Almería och korsar den södra delen av Sierra Nevada.

Den består av 13 olika etapper med en totallängd på hela 144 kilometer. Den startar i Lanjarón och slutar i Fiñana. Etapperna är följande:

 1. Lanjarón – Órgiva
 2. Órgiva – Mecina Fondales
 3. Mecina Fondales – Busquistas
 4. Busquistas – Cástaras
 5. Cástaras – Cádiar
 6. Cádiar – Jorairátar (Ugíjar)
 7. Jorairátar (Ugíjar) – Las Canteras (Ugíjar)
 8. Las Canteras (Uganda) – Alcolea
 9. Alcolea – Láujar de Andarax
 10. Láujar de Andarax – Benecid – Almócita – Padules
 11. Padules – Canjáyar – Ohanes
 12. Ohanes – Serbal rekreationsområde – Abrucena
 13. Abrucena – Fiñana

Det bästa med denna Alpujarra-vandringsleden i Andalusien är kontrasterna i miljö och arkitektur. Du kommer att få se vitkalkade, kubformade hus, grönskande terrasser, bergsbyar och otroliga landskap – samtidigt som du kan uppleva ett brett urval av fritidsaktiviteter.

Borosa River (Jaén)

Den lilla floden Borosa ligger i Sierras de Cazorlas naturpark. En av de populäraste rutterna är den som löper från fiskodlingen till FEDA reservoaren och Valdeazores lagunen. Floden korsar de vertikala limstenarna av Banderillas toppen och bryter genom de imponerande stenbrotten som Los Órganos och Elías vattenfallet. Det är känt för sina imponerande stenformationer och utomordentliga geologi.

Rutten är totalt 23 kilometer och är av medium svårighetsgrad. Under denna vandring i Andalusien kommer du att få se ett stort antal olika djur och växter specifik för detta naturreservat.

Boka en vandringsresa till Andalusien idag

Detta är bara tre av de många vandringsresorna i Andalusien du kan åka på, och det finns många, MÅNGA fler. Att vandra i Andalusien är en otrolig upplevelse oavsett vilken vandringsled du väljer, var bara noga med att välja en led som passar din förmåga.

Så vad väntar du på? Leta upp ett resebolag och boka en vandringsresa till Andalusien redan idag!