Boka flyttstädning för att slippa den värsta stressen

Boka flyttstädning för att slippa den värsta stressen

Många bävar inför en flyttning och det är lätt att förstå varför. Vi människor har en fallenhet för att samla på oss saker, från extra porslin och stora möbler till små souvenirer från sommarens resa och flera ton med kläder som inte längre används. Att samla ihop allt i flyttlådor är på något sätt befriande. Något som inte är lika befriande är själva städningen.

Städning – ett tråkigt måste

Det är vanligt att man får svårt att sova när man ska flytta. Många drömmer sig bort till det nya hemmet. Du kanske till och med har börjat inreda mentalt genom att placera ut dina möbler i ditt inre fantasi hem. Soffan här och sängen där. När det väl är dags att flytta vill man snabbt iväg till det nya och spännande hemmet för att börja placera ut allt och göra platsen beboelig. Tyvärr finns det något som håller dig tillbaka, nämligen städningen av den gamla lägenheten. Det finns dock ett mycket enkelt sätt att bli av med denna huvudvärk, nämligen att boka flyttstädning.

Boka tidigt och lägg över städningen till proffs

Idag finns det många företag som erbjuder flyttstädning i Stockholm och omnejd. Dessa företag kan snabbt och lätt hjälpa dig med städningen för en mindre peng. Det som gör alltihop lite extra roligt är att det finns avdrag att använda sig av, nämligen RUT-avdraget. Är du under 65 år kan du dra av upp till 50 % av arbetskostnaden. Gränsen ligger vid 25 000 kronor per person och år, men så länge det inte är ett slott som ska städas så kommer du knappast upp till gränsen. Du kan alltid höra av dig till flyttföretaget för att få mer information, alla seriösa städfirmor kan förklara vad som gäller och vad du behöver tänka på.

Gör bara det roliga

Det finns ingen anledning till att du ska begränsa dig till städningen. Många upplever att själva packandet av prylar, möbler och diverse saker man har i sitt hem är minst lika tråkigt. Lägg över detta också! Många företag som erbjuder flytthjälp i Stockholm har även bra erbjudande för städning och även andra tjänster, exempelvis magasinering och arkivering. Ett tips är att undersöka hur bra det går för företaget. Detta kan du göra genom att söka på företagsnamnet på sidor som Allabolag.se, där finns ekonomisk information från tidigare år. Företag som växer måste ju trots allt göra något rätt i sin verksamhet.