Besök en återvinning i Tierp med bra öppettider | Biztrends

Det är inte bara plast och kartonger som ska sorteras, utan också stål- och järnskrot. Glöm därför inte att på rätt sätt ta om hand om hemmets produkter eller arbetsplatsens avfall som innehåller järn när det inte går att användas längre. Lämnar du dessutom in dem till en återvinning i Tierp kan du njuta av fördelen att få betalt för ditt skräp. Att återvinna är otroligt viktigt för miljön, men att samtidigt få betalt är ett stort plus i kanten. Där tar de emot all typ av metall- och järnskrot för smart återvinning i det egna smältverket så att materialet kan användas på nytt. Det skapar ett hållbart kretslopp, vilket är otroligt viktigt för en välmående planet och ljus framtid.

Varför du bör återvinna

Nedan följer några viktiga anledningar till varför det är viktig att återvinna, oavsett material.

Det sparar energi – Att återvinna sparar energi, då det möjliggör för tillverkare att inte behöva använda nya resurser för produktion av nya varor. I stället kan järnet smältas ner och användas på nytt och därmed minska energiförbrukningen. Många delar går dessutom utmärkt att återanvända redan när de lämnas in.

Det skyddar vårt djur- och naturliv – Om man inte skulle återvinna skulle otroliga mängder skrot hamna i naturen eller på soptippar där det finns risk att de giftiga ämnena tas upp av naturen. Det skadar både växter och djur, vilket gör det otroligt viktigt att ta tillvara på respektive material på ett korrekt sätt. Med hjälp av smarta tjänster för återvinning i Tierp får du till exempel hjälp att hantera ditt järn- och metallskrot och kan därmed känna dig säker på att det tas om hand på ett så säkert och hållbart sätt som möjligt.

Återvinning är bra för ekonomin – Genom att ta hjälp av en professionell skrothandlare har du möjlighet att få betalt för det avfall du lämnar in. Oavsett om det handlar om restprodukter från en renovering eller stora mängder avfall från ditt företag kommer de kunna hjälpa dig att både hämta det och sedan väga det för att ge dig rätt betalt. För återvinning Tierp ser öppettider för skrotgården ut enligt nedan:

Måndag-Torsdag:

07.30 – 15.30

Fredag:

07.30 – 14.00

Lunchstängt:

11.30 – 12.30

Olika typer av järnskrot

Det som gör stål och järn till ett så bra material att återvinna är dess utmärkta egenskaper av att kunna återvinnas i all oändlighet. Varje gång det smälts ner kommer järnatomerna att placera sig i ny ordning, redo att bli till nytt stål med nya egenskaper. Järnskrotet delas dessutom in i olika skrotklasser efter kvalitet när det kommer till återvinningscentralen för att kunna återvinnas så effektivt som möjligt. Kvaliteten beror på saker så som dimension och ursprung och analyseras av skrothandlaren. Det är också detta som är med och avgör, tillsammans med mängd, hur mycket du får betalt för ditt järnskrot