Med dagens moderna teknik finns det många funktioner i ett larmsystem. Med allt från kodlås till ringklockor med kamera är det många funktioner som kan göra ditt hem både smartare och säkrare. Vi ger dig 4 tips på hur du kan få det bästa smart hem-systemet.

4 tips för smarta hem-system

De bästa smart hem-system som finns på marknaden kommer med många funktioner som ökar din trygghet. Vi listar 4 produkter som vi rekommenderar för ett riktigt smart larmsystem.

Elektroniskt dörrlås

Till ett smart hem-system väljer många att installera en dörr med kodlås. I stället för nycklar använder man en kod för att komma in i bostaden. Det finns flera fördelar med att ha kodlås i ditt smarta hem-system, till exempel:

  • Du behöver aldrig bli utelåst igen på grund av borttappade eller glömda nycklar.
  • Du kan sätta en temporär kod om du ska få besök under en helg, är bortrest och grannen ska passa katten eller om hantverkaren eller städfirman ska komma när du inte är på plats.
  • Du behöver aldrig mer oroa dig för att du glömt att låsa ー dörren kan låsa sig automatiskt.

Dörrklocka med kamera

Det blir allt vanligare med så kallade “smarta dörrklockor”, en dörrklocka med kamera. Då kan du direkt se vem som ringer på, och många larmföretag erbjuder en app där du kan både prata med och se personen oavsett var du befinner dig.

IP-kamera

Med en IP-kamera placerad utanför huset kan du se vad som händer runt omkring oavsett väder. Många larmföretag erbjuder en app till larmsystemet som skickar notiser när någon rör sig utanför huset, och både live-bilder och lagrat material finns tillgängligt direkt i appen.

Touchpanel

En touchpanel tillåter dig att styra hela larmsystemet från ett och samma ställe. Du kan larma på och av, släcka och tända lampor och se live-videor från din IP-kamera.

Vad behöver man tänka på när man väljer larmbolag?

Ett smart hem kan förenkla din vardag, men det är trots allt säkerheten som är det viktigaste. När du ska välja larmbolag är det några saker du bör tänka på.

  • Certifieringar. Larmbolag bör vara polisgodkända, SBSC-certifierade samt rekommenderade av SSF. Detta säkerställer att det är ett auktoriserat företag som erbjuder högsta säkerhet.
  • Vill du äga eller hyra ditt larmsystem? Det finns larmbolag som hyr ut larmsystem, men det mest ekonomiska i längden är att äga sitt egna larm.
  • Övervakning dygnet runt. För din säkerhet bör du välja ett larmbolag som erbjuder larmcentral dygnet runt. Olyckor och inbrott kan ske vilken tid som helst på dygnet, och det är självklart att hjälpen ska finnas där 24/7.
  • Installation. Se till att larmbolaget erbjuder installation av samtliga produkter så att allt fungerar som det ska.
  • Ett integrerat system. Om du vill ha produkter för ett smart hem är det absolut bästa att välja ett larmbolag som har allt: larmsystem, kodlås, IP-kameror och dörrklockor med kamera.

Ett smart hem är ett säkrare hem

De bästa smart hem-system som finns på marknaden erbjuder moderna lösningar för ökad säkerhet i hemmet. Med den moderna teknologin får du mer än bara ett inbrottslarm ー hela hemmet kan styras med samma system. Lampor, IP-kamera, kodlås och dörrklocka är bara några exempel på hur hela hemmet kan vara integrerat i ett och samma system. Smarta hem system ökar säkerheten och ger dig fler möjligheter att skydda dig och din bostad.