Att tänka på när du ska välja möbler till ett barnrum | Biztrends

Att tänka på när du ska välja möbler till ett barnrum

Om du planerar att köpa nya möbler för ditt barns sovrum finns det en del saker du bör tänka på i förväg. Det handlar om att bestämma en budget för att hjälpa dig att hålla dig inom vissa ramar, men också att ta mått på rummet för att köpa möbler som passar ditt barnrum.

Tänk också på att barnet med stor sannolikhet kommer ändra personlighet och intressen under årens lopp. Även om det känns lockande att inreda hela rummet med hästar eller Disneyfigurer för att överraska barnet kommer detta troligtvis vara ointressant om bara något år. Satsa därför på klassiska tapeter och färgval samt kvalitativa möbler som barnen kan växa i för att skapa ett rum som håller. Då kan du istället få in de där Disneyfigurerna och hästarna i form av tavlor, förvaringslådor eller leksaker. Dessa är nämligen lättare att byta ut när barnet växer.

Tänk kvalitet och förvaring

Ett barns rum ska inkludera ytor för både lek och vila, samtidigt som det ser inbjudande och kreativt ut. En bra säng är viktigt för barnets sömn och bör därför väljas med omsorg. Det finns ett stort utbud av möbler till barnrum i Sickla där du kan välja en säng som passar både stil och storlek för just ditt rum. Överväg att investera i en våningssäng om rummet är av mindre storlek för att kunna utnyttja platsen under till en härlig läshörna eller förvaringsyta. Förvaring är A och O när det kommer till ett barnrum. Det ska rymma alltifrån kläder och leksaker till böcker och läxor. Små lådor och byråer är utmärkta möbler för förvaring samtidigt som de kan användas som yta för mysiga nattlampor eller familjefotografier. En riktigt bra och organiserad garderob kommer även underlätta otroligt för dig som förälder varje morgon när du ska plocka fram kläder.

Även om det är bra om du som föräldrar står för den övervägande delen av planeringen är det roligt att inkludera barnen. Låt dem följa med och köpa möbler till sitt barnrum och bestäm tillsammans på förhand vilket tema det ska ha. Det kommer garanterat göra barnet ännu mer stolt över sitt rum och därmed bli en plats där hen gärna vistas både på egen hand och tillsammans med kompisar. Det är viktigt att skapa ett rum som bjuder in till trygghet, men också inspiration och kreativitet. Helt enkelt en plats där barnet kan vara sig själv och få utlopp för alla härliga lekar och tankar.