Inkassobolag där kunderna är 100% nöjda | Biztrends

Anlita rätt inkassobolag när du behöver få betalt utan problem

Inkassotjänster är utvecklade för att hjälpa företag få in pengar. Det är trots allt inte ovanligt att både privatpersoner och företag är slarviga med inbetalningarna. Vissa kanske till och med struntar helt i fakturan och i de värsta fallen har de satt i system att inte betala. Det finns flera sätt att undvika dessa situationer men om du ändå hamnar där kan ett inkassoföretag vara till stor hjälp.

Det är skillnad mellan olika inkassobolag

Själva inkasseringstjänsten ser i princip likadan ut hos de olika företagen. Med detta menas att syftet med tjänsten är densamma, företaget ska hjälpa dig att få in pengar. Däremot kan metoderna skilja sig en hel del ibland. För att höja branschens kompetensnivå och undvika alltför stora skillnader i arbetssätt har de svenska inkassoföretagens branschorganisation, Svensk Inkasso, utvecklat en certifieringsutbildning. Det är alltid rekommenderat att endast välja inkasseringsföretag vars personal är certifierad.

Hitta bra inkassobolag som passar din verksamhet

Även de seriösa inkasseringsföretagen skiljer sig från varandra. Vissa har exempelvis en lugn dialog med gäldenärerna och sätter sig in i deras situation och betalningsförutsättningar. Andra kör med lite rakare bud, skickar påminnelser och inkassokrav för att sedan snabbt lämna över ärendet till Kronofogden. Det finns även många andra sätt att arbeta på och de har alla sina för- och nackdelar. Det är även värt att nämna att det finns företag som hjälper till med så mycket mer än bara att hjälpa dig få betalt.

Det finns företag som specialiserat sig på att analysera andra företag genom att kartlägga hur deras betalningshistorik och ekonomi ser ut. Dessa företag ger dig alla verktyg du behöver för att kunna ta ett bra beslut redan från start, det vill säga innan du väljer att ge ett företag kredit. Märker de att kunden har en dålig ovana angående betalningarna, exempelvis förseningar eller uteblivna inbetalningar, kommer inkassobolaget att avråda från att du ger kunden kredit. Då kan det vara värt att ta betalt i förskott eller kanske helt avstå från jobbet.

Anlita inkassobolag redan idag

Som du märker kan inkasseringsföretagen jobba på olika sätt. Det är dock alltid bra att börja kolla upp de olika aktörerna och se vilka som passar just dig. På så sätt vet du vart du ska vända dig om något händer. Det är dock bra om du är redo långt innan något händer. Genom att arbeta ihop med ett inkassobolag kan du även undvika problem med likviditeten. Det finns nämligen bolag som du kan sälja dina fakturor till och så tar de hand om inbetalningen helt och hållet. Du får betalt direkt, dock inte hela beloppet.